Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Πώς θα ξεπαγώσετε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου

Καθώς ο υδράργυρος πέφτει κατακόρυφα, τα πράγματα δυσκολεύουν και για τους οδηγούς καθώς δεν αποκλείεται να έρθουν αντιμέτωποι με παγωμένο παρμπρίζ το οποίο θα πρέπει να περιμένουν να ξεπαγώσει και να καθαρίσει, πριν ξεκινήσουν.
Μάλιστα, στη Βρετανία, έχουν παρατηρηθεί αρκετές κλοπές αυτοκινήτων όταν ο οδηγός αφήνει ανοιχτή τη μηχανή και απομακρύνεται ελάχιστα, περιμένοντας να ξεπαγώσει το παρμπρίζ.
Ο τεχνικός στα θέματα σχετικά με παρμπρίζ, Dean Hill, μιλώντας στην Mirror, έδωσε χρήσιμες συμβουλές για το πώς θα ξεπαγώσουμε το παρμπρίζ, δίχως να κινδυνεύσουμε με κλοπή του αυτοκινήτου.
1. Μην απομακρύνεστε από το αυτοκίνητό σας. Αν πρέπει να λείψετε, σβήστε τη μηχανή και κλειδώστε το.
2. Μην ξεκινήσετε εάν το τζάμι δεν είναι απόλυτα καθαρό.
3. Θυμηθείτε να μην αφήσετε τους υαλοκαθαριστήρες στο «αυτόματο» αν αναμένεται παγετός. Εάν οι υαλοκαθαριστήρες παγώσουν πάνω στο τζάμι το μοτέρ μπορεί να υποστεί ζημιά. Μη προσπαθήσετε να ξεκολλήσετε τους «κατεψυγμένους» υαλοκαθαριστήρες από το τζάμι.
4. Μη χρησιμοποιείτε ποτέ καυτό νερό για να καθαρίζετε το παρμπρίζ. Υπάρχει κίνδυνος να ραγίσει το τζάμι, παγώνει γρήγορα και κολλάει τους υαλοκαθαριστήρες στο παρμπρίζ.
5. Καθαρίστε το χιόνι από το αυτοκίνητο με μια μαλακή βούρτσα και βεβαιωθείτε ότι η μπροστινές γρίλιες είναι καθαρές (διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος για υπερθέρμανση της μηχανής). Βεβαιωθείτε ότι τα φώτα είναι καθαρά και λειτουργούν.
6. Το air condition δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι. Θα βοηθήσει να «στεγνώσει» τον αέρα και να κρατήσει το κρύο γυαλί καθαρό από την ομίχλη.
7. Μη χρησιμοποιείται τα χέρια σας για να καθαρίσετε τα θολωμένα παράθυρα. Θα αφήσετε λιπαρές κηλίδες  Χρησιμοποιήστε ένα πανί απορροφητικό πανί χωρίς χνούδια, εάν είναι απαραίτητο.

newsbeast.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com