Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

5 σπιτικά καλλυντικά με λεμόνι

Το λεμόνι αποτελεί ένα φυσικό «πολυκαλυντικό», το οποίο είναι πολύ αποτελεσματικό, με ελάχιστο κόστος.  Λειτουργεί ως απολεπιστικό και ενυδατικό στην επιδερμίδα, αλλά μπορεί να προσφέρει τις «υπηρεσίες» του και στα μαλλιά.

Έχει χρησιμοποιηθεί για εκατοντάδες χρόνια, τόσο στο δέρμα, όσο και στα μαλλιά. Το κιτρικό οξύ που περιέχει το λεμόνι ενεργεί ως ένα αποτελεσματικό στυπτικό διεισδύοντας μέσα στους πόρους και απομακρύνοντας την λιπαρότητα, τις ακαθαρσίες, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, με αποτέλεσμα ένα  λαμπερό δέρμα και μια νεανική όψη.

Ως φυσική πηγή βιταμίνης C, τα λεμόνια χρησιμοποιούνται, επίσης, για να εξομαλύνουν τον τόνο του δέρματος και μειώνουν την εμφάνιση των κηλίδων της ηλικίας. Όσον αφορά στα μαλλιά, τα οξέα του λεμονιού είναι ιδανικά για τον καθαρισμό τόσο του τριχωτού της κεφαλής, όσο και των μαλλιών, αφαιρώντας τα κατάλοιπα των  σαμπουάν και των προϊόντων styling και την συσσώρευση λιπαρότητας, ενώ μπορεί να μειώσει ακόμη και την πιτυρίδα. Δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.



Απολεπιστικό

Συνδυάστε το χυμό ½ λεμονιού με 1 κουταλιά της σούπας. καλής ποιότητας ελαιόλαδο σε ένα αεροστεγές δοχείο και ανακατέψτε με ένα πιρούνι για να αναμιχθούν καλά τα υλικά. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας. μέλι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα πυκνό μίγμα. Στη συνέχεια αναμείξτε με  ½ φλιτζάνι ακατέργαστη ζάχαρη.

Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο ή λιγότερο μέλι και ελαιόλαδο για να κάνετε το scrub πιο πυκνό ή πιο αραιό.



Μάσκα αναζωογόνησης προσώπου

Συνδυάστε 2 κουταλιές της σούπας. καλής ποιότητας φυσικό γιαούρτι και 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά.

Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο και το λαιμό σας, μετά τον καθαρισμό, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών.

Αφήστε τη να στεγνώσει για 20 έως 30 λεπτά (όταν είναι έτοιμη θα αισθανθείτε ένα τράβηγμα). Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να την αφήσετε για έως και μία ώρα,  για καλύτερο αποτέλεσμα.

Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στη συνέχεια με κρύο νερό και σκουπίστε απαλά το πρόσωπό σας πριν από την εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας.



Ενυδατικό καθαριστικό μαλλιών

Αναμίξτε  3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο, ½ φλιτζάνι μέλι και τρεις κουταλιές της σούπας. χυμό λεμονιού.

Μετά το λούσιμο, κάντε μασάζ με το μείγμα από το τριχωτό της κεφαλής σας προς τις άκρες. Τυλίξτε τα μαλλιά σας με μία πλαστική μεμβράνη και αφήστε τα για 30 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύντε.



Λοσιόν για ξέβγαλμα των μαλλιών

Για τα  λιπαρά μαλλιά ή την συσσώρευση καταλοίπων από προϊόντα, ανακατέψτε 1/4 φλιτζανιού χυμό λεμόνι, με ½ φλιτζάνι νερό και ξεπλύντε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο και το κοντίσιονερ. Έτσι θα είναι πιο λαμπερά και πιο υγιή



Μίγμα κατά της πιτυρίδας

Ανακατέψτε το χυμό ½ λεμονιού με 1/4 του φλιτζανιού λάδι καρύδας και τρίψτε με το μίγμα το τριχωτό της κεφαλής σας. Αφήστε για 15 λεπτά να δράσει και στη συνέχεια ξεπλύνετε τα μαλλιά σας ως συνήθως.

Tip. Ελέγξτε το ενδεχόμενο αλλεργικής αντίδρασης, δοκιμάζοντας το εκάστοτε μίγμα στο εσωτερικό του καρπού σας, πριν την εφαρμογή.

stogiatro.gr 
Η Κομισιόν θα δώσει σήμερα προθεσμία στην χώρα μας για να καθορίσει το μεταναστευτικό της σύστημα και να συνεχίζει να λαμβάνει αιτούντες άσυλο από τον Μάρτιο του επόμενου έτους, το οποίο θα βάλει τέλος στην απαλλαγή της από τους «κανόνες του Δουβλίνου» της ΕΕ για το άσυλο.
Οι μεταφορές από άλλες χώρες της ΕΕ προς την Ελλάδα ανεστάλησαν το 2011, καθώς, το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκριναν ότι οι συνθήκες στην Ελλάδα για αιτούντες άσυλο ήταν απαράδεκτες, σχολιάζει το «Politico» και προσθέτει: » Mία νέα 17σέλιδη πρόταση της Κομισιόν που θα εγκριθεί σήμερα και βρίσκεται στην κατοχή του Politico γράφει μεταξύ άλλων : «Προτείνεται η μεταφορά αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα… να συνεχιστεί
Όπως αναφέρει επίσης το «Politico», η Ελλάδα θα πρέπει να διασφαλίσει ότι οι αιτούντες άσυλο θα αντιμετωπίζονται με πλήρη σεβασμό με βάση την νομοθεσία της ΕΕ, αλλά με δεδομένο τις ελλείψεις στο ελληνικό σύστημα ασύλου θα εξακολουθεί να υπάρχει μια εξαίρεση στην περίπτωση των «ευάλωτων αιτούντων» όπως οι ασυνόδευτοι ανήλικοι, αναφέρει το σχετικό έγγραφο.
Οι υπάλληλοι της Επιτροπής ανέφεραν ότι οι Βρυξέλλες θα παρουσιάσουν επίσης σχέδιο εντός της ημέρας για να βοηθήσουν την Ελλάδα να «αποφορτίσει» τα νησιά, συμπεριλαμβανομένης της αίτησης για άλλες χώρες της ΕΕ επιταχύνοντας την διαδικασία μετεγκατάστασης και να λάβουν τουλάχιστον 2.000 μετανάστες από την Ελλάδα μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου. Αυτός θα ήταν ο διπλάσιος αριθμός των μετεγκαταστάσεων, το Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαικής Επιτροπής.
- See more at: http://apocalypsejohn.com/ellada-apilite-straties-prosfigon-evropi/#sthash.DvfEyQM1.dpuf
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com