Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Οι εξαγγελίες Τσίπρα για 13η σύνταξη και ΦΠΑ στα νησιά

«Η Ελλάδα κράτησε το βάρος όλης της Ευρώπης. Έφτασε η ώρα να το αναγνωρίσει εμπράκτως η Ευρώπη. Η απόφαση του Eurogroup είναι εξαιρετικά σημαντική. Έγινε το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την επιστροφή στις αγορές. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για το κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς υποχωρήσεις. Για το 2016 ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα μειώθηκε από το 4,5% σε 0,5% του ΑΕΠ στόχος που αποδείχθηκε ρεαλιστικός. Με την υπεραπόδοση των εσόδων υπερκαλύφθηκε στο διπλάσιο. Προχωρήσαμε το προηγούμενο διάστημα στην ένταξη 2,5 εκατ. ανασφάλιστων στο ΕΣΥ, πρόσληψη 5 χιλιάδων γιατρών και νοσηλευτών... Σήμερα αποφασίζουμε την άμεση διανομή των υπερεσόδων στους χαμηλοσυνταξιούχους είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για αυτούς που έχουν υποστεί από το 2010 συνεχείς μειώσεις. Χορηγούμε άμεσα  13η σύνταξη και σε αριθμούς 617 εκατ. ευρώ σε 1.600.000 που λαμβάνουν συντάξεις κάτω από 800 ευρώ. Όσοι από τους δικαιούχους λαμβάνουν τις μικρότερες συντάξεις θα λάβουν τη μεγαλύτερη ενίσχυση. Κατώτατο ποσό της ενίσχυσης θα είναι τα 300 ευρώ. Αποφασίσαμε μέτρα στήριξης στα νησιά βορείου και ανατολικού Αιγαίου και αναστέλλουμε την αύξηση του ΦΠΑ. Οι συμπολίτες μας εκεί σηκώνουν το βάρος ολόκληρης της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης», τόνισε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του.
«Σε κάθε βήμα της Ελλάδας προς την κανονικότητα στο μυαλό μας θα είναι πάντα η αποκατάσταση των αδικιών. Αυτοί που σήκωσαν τα βάρη της κρίσης θα είναι οι πρώτοι δικαιούχοι της ανάπτυξης. Θα βγούμε από την κρίση όρθιοι και πιο δυνατοί.», δήλωσε ο πρωθυπουργός.
newsbeast.gr
Έκτακτα μέτρα ανακούφισης των χαμηλοσυνταξιούχων με την χορήγηση 13ης σύνταξης αλλά και αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας

www.dikaiologitika.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com