Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Αυτό είναι το πιο έξυπνο κτίριο στον κόσμο

Ξέρει πού μένεις. Τι αμάξι οδηγείς. Ξέρει ποιον θα συναντήσεις σήμερα και πόση ζάχαρη βάζεις στον καφέ σου (τουλάχιστον θα ξέρει μέχρι την επόμενη αναβάθμιση). Αυτό είναι το Edge, το πιο έξυπνο και πράσινο γραφείο, που στεγάζει κυρίως τα γραφεία της Deloitte και βρίσκεται στο Άμστερνταμ.
Όλα ξεκινούν από μία εφαρμογή που είναι εγκατεστημένη στα smartphones των υπαλλήλων και αποθηκεύει πληροφορίες για το προφίλ τους, σύμφωνα με το Bloomberg. Από τη στιγμή που ο υπάλληλος ξυπνά είναι συνδεδεμένος. Η εφαρμογή τσεκάρει το πρόγραμμα του καθενός και το κτίριο αναγνωρίζει το όχημα και κατευθύνει τον κάθε εργαζόμενο στην κατάλληλη θέση πάρκινγκ.
edge4
Μετά η εφαρμογή σού βρίσκει το γραφείο σου, καθώς οι υπάλληλοι δεν κάθονται κάθε μέρα στο ίδιο. Ανάλογα με το πρόγραμμα του καθενός βρίσκεται το κατάλληλο γραφείο: για καθιστούς, για όρθιους, κλειστό γραφείο ή γραφείο συναντήσεων. Όπου και αν κάτσει ο εργαζόμενος η εφαρμογή γνωρίζει ακόμα και το πόσο φως χρειάζεται για να δουλέψει!
edge3
Το Edge είναι εκτός από το πιο έξυπνο και το πιο πράσινο κτίριο. Έχει ψηφιδωτό παραθύρων και ηλιακών πάνελ, καταναλώνει 70% λιγότερο ηλεκτρικό σε σχέση με άλλα γραφεία, ενώ μια τεράστια δεξαμενή στο πίσω μέρος του γκαράζ μαζεύει το βρόχινο νερό, ώστε να χρησιμοποιηθεί για πότισμα ή στις τουαλέτες.
Το Edge έχει χαρακτηριστεί ως το πιο πράσινο κτίριο βάσει της πιστοποίησης BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method).
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com