Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από σύνορα σε όλο τον κόσμο

Η ιστορία, η πολιτική και τα δημογραφικά στοιχεία συνέβαλαν στη διαμόρφωση των διεθνών συνόρων που χωρίζουν τις χώρες σε όλο τον κόσμο.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν από το business insider δείχνουν πως μοιάζουν τα σύνορα στην πραγματικότητα, από τοίχους και ποτάμια μέχρι αγκαθωτά συρματοπλέγματα και απλές οδικές σημάνσεις.
world1
Αυτή η δορυφορική εικόνα της NASA απεικονίζει τα σύνορα μεταξύ της Αϊτής, η οποία είναι πολύ πιο άγονη, στα αριστερά και της Δομινικανής Δημοκρατίας, η οποία είναι πιο πράσινη, στα δεξιά.
world2
Αυτή η φωτογραφία των συνόρων μεταξύ του Ισραήλ και της Αιγύπτου λήφθηκε από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Τα συγκεκριμένα σύνορα λέγεται ότι είναι από τα λίγα που είναι τόσο ορατά από το διάστημα.
world3
Ο Βερίγγειος πορθμός είναι θαλάσσιο στενό μεταξύ του Ακρωτηρίου Ντεζνιόβ της Τσουκότκας και της χερσονήσου Seward της Αλάσκας που χωρίζει φυσικά τα δύο μέρη.
Τα όρια μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας βρίσκεται μεταξύ του μεγάλου και του μικρού νησιού Διομήδη, ορατό στη μέση της φωτογραφίας.
world4
Οι απίστευτοι καταρράκτες Iguazu σηματοδοτούν τα σύνορα μεταξύ της πολιτεία Paraná στη Βραζιλία και της επαρχίας Misiones της Αργεντινής.
world5
Στη φωτογραφία απεικονίζεται ο συνοριακός φράκτης μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού. Στα δεξιά βρίσκεται η Τιχουάνα στην Μπάχα της Καλιφόρνια και στα αριστερά είναι το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.
world6
Ο συνοριακός φράκτης μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού εκτείνεται στην εξοχή κοντά στην πόλη Nogales της Αριζόνα.
world7
Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς έχουν ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή σύνορα στον κόσμο που εκτείνονται περίπου 8.851 χιλιόμετρα.
Στη φωτογραφία φαίνονται οι καταρράκτες του Νιαγάρα που χωρίζουν τις δύο χώρες, με τον Καναδά να απεικονίζεται στα αριστερά και τις ΗΠΑ πάνω δεξιά.
world8
Στην αίθουσα ανάγνωσης της βιβλιοθήκης Haskell, η οποία σκόπιμα κατασκευάστηκε κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Καναδά, το διεθνές όριο σημειώνεται στο πάτωμα.
Δείτε το υπόλοιπο άρθρο εδώ:newsbeast.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com