Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

9 λάθη που πρέπει να αποφύγετε στην ανατροφή

Όταν λέμε λάθη, αναφερόμαστε σε κάποιες νοοτροπίες που αποκτούν τα παιδιά εξαιτίας δικών σας παραλείψεων κατά τη διάρκεια της ανατροφής. Δείτε τι πρέπει να προσέξετε.

Το παιδί πρέπει να μάθει… να αγαπάει το σώμα του. Ακόμα μεγαλύτερη προσοχή δείξτε στο κομμάτι αυτό αν μεγαλώνετε κορίτσι.
Το παιδί πρέπει να μάθει…
να τρώει όσα έχει ανάγκη και όχι μόνο όσες τροφές του αρέσουν. Είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί να το κακοκαρδίσετε κάποιες φορές, όμως είναι για το καλό του.

Το παιδί πρέπει να μάθει…
να είναι τακτικό και οργανωτικό. Για παράδειγμα, να μαζεύει τα παιχνίδια του, να συγκεντρώνεται στα διαβάσματά του και άλλα παρόμοια.

Το παιδί πρέπει να μάθει…
να είναι δοτικό απέναντι στους ανθρώπους που αγαπάει. Είναι κάτι που θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από τη μεριά σας, αφού τα παιδιά σε αυτή την ηλικία είναι εγωκεντρικά και δεν τους αρέσει να μοιράζονται τα πράγματά τους.

Το παιδί πρέπει να μάθει… να απολαμβάνει περισσότερο τις στιγμές με τους φίλους και την οικογένειά του από το να αναλώνει το χρόνο του μπροστά σε μια οθόνη. Όλα χρειάζονται, απλά με διαφορετική συχνότητα.
Το παιδί πρέπει να μάθει… να φέρεται σωστά επειδή έτσι νιώθει και όχι γνωρίζοντας ότι θα το ανταμείβετε με δώρα, σα να σας κάνει χάρη.
Το παιδί πρέπει να μάθει… να μη λέει ψέματα, μόνο και μόνο για να βολέψει τη στιγμή. Θα πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να παίρνει μαθήματα μέσα από τα λάθη του.
Το παιδί πρέπει να μάθει… να τηρεί τις συμφωνίες που έχετε κάνει σε διάφορα θέματα και όχι να τις αναιρεί κατά το δοκούν.

Το παιδί πρέπει να μάθει…
να σέβεται τις επιθυμίες και τις ανάγκες των άλλων. Θα πρέπει να γίνει σαφές στο μυαλουδάκι του ότι δεν είναι λογικό να γίνεται πάντα το δικό του!

mother.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com