Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Οι ανεξήγητοι, αρχαίοι λαβύρινθοι σε ένα απομονωμένο νησάκι στον Βορρά


Οι Νήσοι Σολοβέτσκι είναι ένα αρχιπέλαγος που βρίσκεται στη Λευκή Θάλασσα, στη Ρωσία. Το αρχιπέλαγος αποτελείται από έξι κύρια νησιά τα οποία είναι απομονωμένα, με όμορφα τοπία και συνολικό πληθυσμό γύρω στους 900 ανθρώπους. Ειδικότερα το νησί Μπολσόι Ζαγιάτσκι μοιάζει λες και βγήκε κατ' ευθείαν από κάποιο μυθιστόρημα φαντασίας, λόγω των αρχαίων, μυστηριωδών λαβυρίνθων του οι οποίοι είναι διάσπαρτοι σε όλο το νησί.Το νησί έχει έκταση 1,25 τετ. χλμ, αλλά είναι καλυμμένο από δεκάδες λαβύρινθους, οι οποίοι χρονολογούνται από το 30.000 π.Χ., αλλά έχουν παραμείνει εκπληκτικά άθικτοι. Μερικοί είναι κατασκευασμένοι από σωρούς πετρών, ενώ άλλοι έχουν κατασκευαστεί στο τοπίο, σαν αναχώματα.


Οι αρχαιολόγοι δεν έχουν καταφέρει να εξηγήσουν τον ακριβή σκοπό των λαβυρίνθων, αλλά φαίνεται ότι ήταν για μυστικιστική χρήση. Κάποιοι προτείνουν ότι ήταν μια πύλη για τον κάτω κόσμο, μια παγίδα για τα κακά πνεύματα, ή βωμοί για τελετουργικές τελετές.


Φαίνεται ότι το Μπολσόι Ζαγιάτσκι ήταν κάποτε ένα μέρος για μαγεία, αλλά κανείς δεν ξέρει τι είδους ακριβώς.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com