Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ξέρετε πόσα Νόμπελ αντιστοιχούν σε κάθε χώρα; Δείτε τον χάρτη

Ένας χάρτης έρχεται να καταγράψει πόσα Νόμπελ έχει καταφέρει να κερδίσει κάθε χώρα και σε τι ποσοστό μοιράζονται στους πολίτες της. Τι ποσοστό αντιστοιχεί στους Έλληνες; (Pics)
Έναν χάρτη διαφορετικό από τους άλλους δημιούργησε ο εκπαιδευτικός Jakub Marian για να καταγράψει τον αριθμό των Νόμπελ, που έχει καταφέρει να κερδίσει κάθε χώρα, αλλά και σε τι ποσοστό "μοιράζονται" οι διακρίσεις ανά 10 εκατομμύρια πολίτες.
AdTech Ad
Ο πρώτος χάρτης καταγράφει τον αριθμό των βραβευθέντων με Νόμπελ, ενώ ο δεύτερος το ποσοστό των κατοίκων που αντιστοιχεί. O υπολογισμός του συγκεκριμένου αριθμού γίνεται ανά 10 εκατομμύρια πολίτες.
Πρώτη χώρα τερματίζει η Μεγάλη Βρετανία με 106 Νόμπελ, ενώ η Ελβετία κατατάσσεται πρώτη στη λίστα με το ποσοστό στο οποίο αντιστοιχεί το κάθε Νόμπελ, καθώς αγγίζει το 32.2.

  Ο εκπαιδευτικός, που δημιούργησε τους χάρτες, επέλεξε να αποδώσει το Νόμπελ στις χώρες που δρούσαν οι βραβευθέντες και όχι στις χώρες καταγωγής τους. Συγκεκριμένα, η Μητέρα Τερέζα που βραβεύθηκε με Νόμπελ Ειρήνης είχε γεννηθεί στην Αλβανία, ωστόσο δρούσε στην Ινδία, την χώρα στην οποία αποδίδεται και το Νόμπελ.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα έχει κερδίσει δυο Νόμπελ λογοτεχνίας. Το 1963 το βραβείο απονεμήθηκε στον Γιώργο Σεφέρη, ενώ το 1979 στον Οδυσσέα Ελύτη.
Παράλληλα, επισημαίνεται πως το ποσοστό των αντιστοιχιών των Νόμπελ ανά κάτοικο χώρας επηρεάζεται και από τον αριθμό του πληθυσμού, πράγμα που δικαιολογεί το γεγονός ότι στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ελβετία και όχι κάποια άλλη χώρα με περισσότερα Νόμπελ και μεγαλύτερο πληθυσμό.
Η αντίστοιχη λίστα εκτός των χωρών της Ε.Ε διαμορφώνεται ως εξής:
ΗΠΑ: 11,2 ανά 10 εκατομμύρια, με 356 βραβεία Νόμπελ
Ιαπωνία: 1,9 ανά 10 εκατομμύρια, με 24 βραβεία Νόμπελ
Ινδία: 0,09 ανά 10 εκατομμύρια, με 11 βραβεία Νόμπελ
Κίνα: 0,09% ανά 10 εκατομμύρια, με 12 βραβεία Νόμπελ
Βραζιλία: 0,05% ανά 10 εκατομμύρια, με 1 βραβείο Νόμπελ
(ΠΗΓΗ: Independent),news247.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com