Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τι γίνεται στην Ελλάδα με το σκάνδαλο της Volkswagen

Αναλυτική ενημέρωση περιμένει από τη Γερμανία η ελληνική πλευρά αναφορικά με το σκάνδαλο των ρύπων της Volkswagen.
Για την ώρα δεν υπάρχει καμία διευκρίνιση από το Γερμανικό εργοστάσιο, εάν και πόσα αυτοκίνητα της σειράς ΕΑ 189 έχουν εισαχθεί στην ελληνική αγορά.
Στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου Touran, ο επικεφαλής της Kosmocar κ. Στίβεν Σίρτης αναφέρθηκε στο  θέμα που έχει προκύψει σχετικά με το «πειραγμένο» λογισμικό και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως διευκρίνιση από το Γερμανικό εργοστάσιο, εάν και πόσα αυτοκίνητα αυτής της σειράς έχουν εισαχθεί στην ελληνική αγορά, αλλά και ότι δεν αφορά μόνο τον 2.0 TDi αλλά και τον 1.6 TDi (πρόκειται για κινητήρες προδιαγραφών Euro5).
Επίσης ανέφερε ότι δεν έχει υπάρξει καμία ενόχληση από τις ελληνικές αρχές για το θέμα, ούτε κάποιος πελάτης έχει εγείρει κάποια απαίτηση.
«Οι πελάτες της εταιρείες είναι προβληματισμένοι» και «θα πρέπει να εξηγήσουμε τι έχει συμβεί» σημείωσε, ενώ υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα με τους κινητήρες Euro 6 με τους οποίους λανσάρονται τα νέα μοντέλα του ομίλου στην ελληνική αγορά».
 
Σημειώνεται ότι μετά την VW και την Audi, η Skoda προχώρησε στην ανακοίνωση του αριθμού των «δικών» της πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων που διαθέτουν το λογισμικό παραποίησης εκπομπών ρύπων.
Η Skoda παραδέχτηκε ότι το λογισμικό υπάρχει σε 1,2 εκατομμύρια αυτοκίνητά της χωρίς ωστόσο να δώσει διευκρινίσεις για το πού έχουν διατεθεί ή για το ποια μοντέλα πρόκειται.
Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει γίνει γνωστό πρόκειται αποκλειστικά για πετρελαιοκίνητες εκδόσεις με κινητήρα τύπου EA 189 προδιαγραφών Euro5 σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του γερμανικού ομίλου.
Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος VW ο οποίος στεγάζει, VW, Audi, Seat και Skoda, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι το εν λόγω λογισμικό υπάρχει σε 11 εκατομμύρια αυτοκίνητά του σε όλο τον κόσμο που εξοπλίζονται με κινητήρες diesel τύπου ΕΑ 189, ανεξαρτήτως κυβισμού.
Σε αντίστοιχη ανακοίνωση έχει προβεί και η Audi, η οποία δήλωσε ότι ο αριθμός των αυτοκινήτων της φίρμας που διαθέτουν το λογισμικό παραποίησης εκπομπών ρύπων ανέρχεται σε 2,1 εκατομμύρια εκ των οποίων 1,42 εκατομμύρια εντοπίζονται στην ευρωπαϊκή αγορά.
Όπως διευκρίνισε η premium θυγατρική του ομίλου VW πρόκειται για τα μοντέλα A1, A3, A4, A5, A6 και TT καθώς και για τα SUV Q3 και Q5 με κινητήρα diesel, τύπου ΕΑ 189, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα δεν επηρεάζει τα οχήματα που εξοπλίζονται με κινητήρες προδιαγραφών Euro6.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com