Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ο καιρός της εβδομάδας

Γενικά καλός θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες σε όλη τη χώρα, με κύριο χαρακτηριστικό τις νεφώσεις και τις τοπικές ομίχλες το πρωί στα ηπειρωτικά. Όπως είχαμε αναφέρει εδώ στο www.meteo-news.gr, αλλαγή του καιρού με βροχές και ενίσχυση των νοτιάδων, αναμένουμε την Παρασκευή, η οποία θα διαρκέσει και το Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικά,
Σήμερα Δευτέρα, αναμένουμε αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά και την Κρήτη. Τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν το πρωί στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς στα βόρεια, τους 17 στα κεντρικά και νότια τμήματα, τους 19 στα δυτικά και τους 21 στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 6-7 μποφόρ και στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις, ασθενείς έως μέτριοι.

Την Τρίτη, ο καιρός θα παραμείνει αίθριος με αρκετές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ενώ στο Ιόνιο θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν το πρωί στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 βαθμούς στα βόρεια, τους 18 στα κεντρικά και τα νότια, τους 19 στα δυτικά και τους 21-22 στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 5-6 μποφόρ που γρήγορα θα εξασθενήσουν ενώ στο Ιόνιο θα είναι μεταβλητοί με ένταση 3-4 μποφόρ.

Την Τετάρτη, νεφώσεις θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα. Το πρωί θα σχηματιστούν ομίχλες στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 βαθμούς στα βόρεια, τους 17 στα κεντρικά και τα νότια, τους 22 στα δυτικά και τους 23 στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις, έως 4 μποφόρ και στο Ιόνιο από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης στα 6-7 μποφόρ το βράδυ.

Την Πέμπτη, νεφώσεις θα καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Το πρωί θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς στα βόρεια, τους 19 με 20 στα κεντρικά και τα νότια, τους 23 στα δυτικά και τους 21-22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις που θα φτάνουν τα 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο και τα 7-8 μποφόρ στο Ιόνιο.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι βροχερός αρχικά στα δυτικά και σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο και 7-8 μποφόρ στο Ιόνιο.

Βροχερός θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα το Σάββατο, η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή ενώ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σταδιακά στο Ιόνιο.
Την Κυριακή οι βροχές θα εντοπίζονται κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και το Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα παραμείνει αμετάβλητη ενώ οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ.

Μαλακός καιρός με αρκετή συννεφιά και ομίχλες τις πρωινές ώρες φαίνεται και για την δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Αλλαγή του καιρού με νοτιάδες και βροχές διαφαίνεται για το Σαββατοκύριακο 15-16/Νοεμβρίου.

 
Επιμέλεια: meteo-news.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com