Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τέλος στη ζωή της, όπως είχε προγραμματίσει, έβαλε η 29χρονη Μπρίτανι (Φωτογραφίες)

Τι έγραψε στο τελευταίο μήνυμα της.

Την 1η Νοεμβρίου, όπως είχε ανακοινώσει έφυγε από τη ζωή η 29χρονη Μπρίτανι Μέιναρντ, η κοπέλα που είχε προγραμματίσει το τέλος της ζωή της πριν το φέρει ο καρκίνος από τον οποίο έπασχε.

Τον περασμένο Απρίλιο η Μέιναρντ διαγνώστηκε με την πλέον επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο κι οι γιατροί της έδωσαν μόνο έξι μήνες ζωής.

Μετά τη διάγνωση, μετακόμισε με την οικογένειά της στο Όρεγκον, μία από τις πέντε αμερικανικές πολιτείες όπου επιτρέπεται η υποβοηθούμενη αυτοκτονία.

Στην τελευταία της ανάρτηση στο Facebook, την οποία δημοσίευσε το περιοδικό People, η Μέιναρντ έγραψε το Σάββατο: «Σήμερα είναι η ημέρα που επέλεξα να πεθάνω με αξιοπρέπεια εξαιτίας της καταληκτικης νόσου μου, αυτού του φρικτού καρκίνου του εγκεφάλου που μου έχει στερήσει τόσα πολλά... αλλά θα μου στερούσε πολλά περισσότερα».

Την περασμένη εβδομάδα, η Μέιναρντ υπαινίχθηκε σε νέο της βίντεο ότι ενδεχομένως να ανέβαλε τον θάνατό της. Τελικά όμως έφυγε από τη ζωή, όπως είχε προγραμματίσει αρχικά, «με ειρηνικό τρόπο, στην κρεβατοκάμαρά της, στα χέρια των αγαπημένων της προσώπων», σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης την οποία επικαλείται η εφημερίδα The Oregonian.

Συγκλονίζει το τελευταίο μήνυμά της προς τους φίλους και τους υποστηρικτές της, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Compassion and Choices. «Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι εκείνοι που στέκονται για να εκτιμήσουν τη ζωή κι είναι ευγνώμονες. Αν αλλάξουμε τις απόψεις μας, αλλάζουμε τον κόσμο μας! Αγάπη και ειρήνη σε όλους σας», ανέφερε η 29χρονη.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com