Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Έρχεται το ηλεκτρικό ρεύμα χωρίς καλώδια! – Δείτε το video

lampa

Wireless ίντερνετ; Τώρα και wireless ηλεκτρικό ρεύμα!
Αμερικανοί επιστήμονες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, παρουσίασαν μια νέα τεχνολογία που ίσως φέρει την επανάσταση στον τομέα του ηλεκτρισμού: το ηλεκτρικό ρεύμα χωρίς καλώδια.
Όπως εξηγεί η K. Hall, επικεφαλής τεχνολογικών ερευνών στην WiTricity, «δεν θα υπάρχει ηλεκτρισμός στον αέρα. Αυτό που κάνουμε είναι να τοποθετούμε ένα μαγνητικό πεδίο».
Το «Source Resonator» είναι ουσιαστικά ένα πηνίο το οποίο παράγει μαγνητικό πεδίο. Εάν ένα άλλο πηνίο το πλησιάσει, τότε μπορεί να παραχθεί ηλεκτρικό φορτίο. Οποιαδήποτε συσκευή μπει στο μαγνητικό αυτό πεδίο, μπορεί να έχει ηλεκτρική ενέργεια. Και έτσι δεν απαιτούνται καλώδια.
Μάλιστα, η Dr Hall διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος καθώς η μεταφορά ενέργειας μέσω μαγνητικών πεδίων είναι «απολύτως ασφαλής» για τον άνθρωπο και είναι το ίδιο είδος πεδίων που χρησιμοποιείται στα ασύρματα, Wi-Fi routers.
Ήδη η τεχνολογία έχει δοκιμαστεί στη φόρτιση laptops, κινητών τηλεφώνων, τηλεοράσεων αλλά και ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σύμφωνα με το news.gr. Ενώ η WiTricity ερευνά τις εφαρμογές που μπορεί να έχει η τεχνολογία αυτή στην ιατρική και στη φόρτιση συσκευών όπως οι βηματοδότες με μη επεμβατικές μεθόδους.
Δείτε το βίντεο

nez.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com