Όποιο φρούτο σου αρέσει μπαίνει στην κατσαρόλα μαζί με ζάχαρη και
γίνεται υπέροχη σπιτική μαρμελάδα, για να αλείφεις στο ψωμί ή να τη
βάζεις στο γιαούρτι σου, απολαμβάνοντας ένα γλυκύτατο επιδόρπιο χωρίς
χημικά σιρόπια και συντηρητικά.
Τα υλικά:
Όλες οι μαρμελάδες γίνονται από ψιλοκομμένα φρούτα ή πολτό φρούτων και ζάχαρη. Θα υπολογίζεις ¾ φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη για κάθε φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρούτο ή πολτό φρούτων. Αν το φρούτο είναι ξινό, τότε θα χρησιμοποιήσεις ίση ποσότητα φρούτων και ζάχαρης. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις μαύρη ζάχαρη.
Πώς θα φτιάξεις τη μαρμελάδα:
Καθαρίζεις το φρούτο και το ψιλοκόβεις. Το βράζεις με ελάχιστο νερό και, όταν μαλακώσει, προσθέτεις τη ζάχαρη. Αφήνεις τη μαρμελάδα να βράσει σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει. Για να δεις αν είναι έτοιμη, τη δοκιμάζεις ως εξής: Ρίχνεις λίγη ποσότητα σε ένα κρύο πιάτο και σπρώχνεις την επιφάνεια ελαφρά με το δάχτυλο. Αν κάνει πτυχές, είναι έτοιμη.
Μόλις κρυώσει η μαρμελάδα, τη μεταφέρεις σε ένα καθαρό (κατά προτίμηση αποστειρωμένο) γυάλινο βάζο και τη φυλάς σε ξερό και δροσερό μέρος. Golden Magazine
Τα υλικά:
Όλες οι μαρμελάδες γίνονται από ψιλοκομμένα φρούτα ή πολτό φρούτων και ζάχαρη. Θα υπολογίζεις ¾ φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη για κάθε φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρούτο ή πολτό φρούτων. Αν το φρούτο είναι ξινό, τότε θα χρησιμοποιήσεις ίση ποσότητα φρούτων και ζάχαρης. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις μαύρη ζάχαρη.
Πώς θα φτιάξεις τη μαρμελάδα:
Καθαρίζεις το φρούτο και το ψιλοκόβεις. Το βράζεις με ελάχιστο νερό και, όταν μαλακώσει, προσθέτεις τη ζάχαρη. Αφήνεις τη μαρμελάδα να βράσει σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει. Για να δεις αν είναι έτοιμη, τη δοκιμάζεις ως εξής: Ρίχνεις λίγη ποσότητα σε ένα κρύο πιάτο και σπρώχνεις την επιφάνεια ελαφρά με το δάχτυλο. Αν κάνει πτυχές, είναι έτοιμη.
Μόλις κρυώσει η μαρμελάδα, τη μεταφέρεις σε ένα καθαρό (κατά προτίμηση αποστειρωμένο) γυάλινο βάζο και τη φυλάς σε ξερό και δροσερό μέρος. Golden Magazine
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.