Αν και πολλοί είναι εκείνοι
που γνωρίζουν τα παρακάτω νόστιμα τρικ, υπάρχουν ακόμα πολλοί που δεν τα
έχουν ακούσει καν. Με τους παρακάτω φαινομενικά ασυνήθιστους
συνδυασμούς μπορείτε να νοστιμίσετε τα πιάτα σας, όπως και οι σεφ…
Σοκολάτα + τσίλι
Κι όμως, ο συνδυασμός του καυτερού με το γλυκό ταιριάζει αφάνταστα πολύ. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε πλάκες σοκολάτας με τσίλι ή ακόμα και παγωτό σοκολάτα με τσίλι. Εκτός όμως, από αυτό τον συνδυασμό, δοκιμάστε και το ανάποδο, όταν δηλαδή ψήνετε τις τσίλι πιπερίτσες να προσθέσετε και λίγη σοκολάτα για να ενισχύσει το καυτερό σώμα του τσίλι. Αυτή είναι μια συνηθισμένη τακτική στις χώρες του Νότου, όπου καταναλώνεται πολύ τσίλι. Εμείς ας αρκεστούμε στην απλή σοκολάτα με καυτερή πιπεριά.
Καφές + αλάτι
Πόσες φορές δεν έτυχε να μπερδέψετε τη ζάχαρη με το αλάτι και να φτιάξετε έναν καφέ που δεν πίνεται; Στην προκειμένη περίπτωση δεν αναφερόμαστε σε κατά λάθος συνδυασμό αλλά σε επί τούτου χρήση αλατιού στον καφέ. Μερικοί κόκκοι αλάτι είναι αρκετοί για να ενισχύσουν τη γεύση του καφέ σας και να φτιάξουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Όπως και σε όλα τα φαγητά άλλωστε, το αλάτι ενισχύει τη γεύση, έτσι και στον καφέ… Μην εκπλήσσεστε!
Ντομάτα + ζάχαρη
Την επόμενη φορά που θα ετοιμάσετε ένα σουφλέ σοκολάτας ή ένα κέικ σοκολάτας, δοκιμάστε να προσθέσετε και λίγο στιγμιαίο καφέ ή εσπρέσο στο μίγμα σας πριν το φουρνίσετε. Ο καφές εντείνει την γεύση της σοκολάτας χωρίς να αφήνει την πικράδα του.
Πατάτες + μοσχοκάρυδο
Όταν μαγειρεύετε κρέας στην κατσαρόλα, πετάξτε έναν αστεροειδή γλυκάνισο μέσα. Θα διαπιστώσετε ότι δεν αφήνει τη γεύση του στο τελικό αποτέλεσμα, αλλά κάνει την γεύση του κρέατος να «ακούγεται» ακόμα περισσότερο. Αυτό το τρικ το χρησιμοποιούν πολύ γνωστοί σεφ, όπως ο Heston Blumenthal.
Καρότα + ζάχαρη
Η αλήθεια είναι ότι το πράσινο κοτσάνι της ντομάτας περιέχει όλο το άρωμα που αγαπάμε στην ντομάτα. Έτσι, αν δοκιμάσετε να βάλετε στη σάλτσα σας κι ένα κομμάτι από το πράσινο κοτσάνι της, θα ενισχύσετε το άρωμα στο τελικό πιάτο.
Ξινόμηλα+ βανίλια
Τα ξινόμηλα από μόνα τους είναι αρκετά όξινα κι έτσι επιβάλλουν την προσθήκη ζάχαρης όταν μαγειρευτούν. Οι περισσότεροι, όταν μαγειρεύουν με μήλα, προσθέτουν και λίγη κανέλα ή μοσχοκάρυδο, αλλά στην πραγματικότητα, η βανίλια κάνει ακόμα πιο έντονη τη γεύση του μήλου, χωρίς να ξεχωρίζει ως γεύση.
clickatlife.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.