γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για το πως μπορεί ο έρμος ανασφάλιστος έμπορος να βρει μια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη/λύτρωση τόσο για τον εαυτό του όσο και για την οικογένειά του ώστε να μην πεθαίνουν σαν το σκυλί στ’ αμπέλι, πέφτουμε στο παρακάτω:
ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΠΟΡΙΑΣ
ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ
Εν πρώτοις, ο δόλιος χαίρεται...αυτή δεν θα ήταν η φυσιολογική αντίδραση του οποιουδήποτε φυσιολογικού ανθρώπου;
Αμ δε...κακώς χαίρεται...
Όσο προχωράει την μελέτη του πράγματος τόσο πείθεται πως για να γίνει πραγματικότητα τούτο, θα πρέπει να .... μεταναστεύσει, να αλλάξει υπηκοότητα και να ξαναμπεί στη χώρα...
Και να μεταναστεύσει όχι σε όποια όποια χώρα...
Κυρίως, μακριά από Βορρά...πρέπει να διαλέξει την Αφρική ή την Ασία...κάπως έτσι...
Αλλά δείτε όμως μόνοι σας την... ενοχλητική συνέχεια...
Διαβάζουμε λοιπόν μέσα από τις προϋποθέσεις που θέσπισαν οι.... σοφοί εθνοπατέρες μας...:
«...Αν είστε άνεργος και έχει λήξει το βιβλιάριο υγείας του ασφαλιστικού σας φορέα ή απλά δεν είστε ασφαλισμένος, μπορείτε να ζητήσετε την χορήγηση Βιβλιαρίου Υγείας Απόρου.
Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Κ.Υ.Α.139491/16 Νοεμβρίου 2006 (Φ.Ε.Κ. Β/1747), οι ανασφάλιστοι οι οποίοι έχουν χαμηλό εισόδημα μπορούν να εκδώσουν «βιβλιάριο ανασφαλίστου» ώστε να εγγραφούν στο Μητρώο Ανασφαλίστων και Οικονομικά Αδυνάτων που τηρείται στην αρμόδια υπηρεσία Υγείας ή Πρόνοιας κάθε Νομαρχίας.
Η εγγραφή τους αυτή θα δημιουργήσει το δικαίωμα να μπορούν να έχουν δωρεάν εξετάσεις από γιατρούς, φάρμακα, να νοσηλεύονται ή να μεταφέρονται – ως ασθενείς – χωρίς κόστος.
Χορηγείται ΔΩΡΕΑΝ!
Δικαιούχοι δωρεάν νοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης είναι:
- Έλληνες πολίτες ή ελληνικής καταγωγής (ομογενείς) οι οποίοι διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα, είναι ανασφάλιστοι και οικονομικά αδύνατοι, το δε οικογενειακό ετήσιο εισόδημα τους δεν ξεπερνά τα 5.000 ΕΥΡΩ, προσαυξανόμενο κατά 30% για τη σύζυγο και κατά 20% για κάθε ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί με την προϋπόθεση βέβαια ότι...
(ως εδώ, ας πούμε καλά...μετά αρχίζουν τα «πονηρά»)
...αυτό το εισόδημα δεν προέρχεται από επαγγελματική δραστηριότητα τέτοια που να του παρέχει την δυνατότητα ασφάλισης.
Ώπα....Δηλαδή:
Αν είσαι άνεργος (πχ έβαλες λουκέτο στο μαγαζί σου), οφείλεις στον ΟΑΕΕ, και τώρα το μόνο εισόδημα είναι της συζύγου κι αυτό προέρχεται από ένα τρισάθλιο μαγαζάκι για το οποίο οφείλει κι αυτή ασφαλιστικές εισφορές, τότε δεν δικαιούται ο άνεργος σύζυγος (ούτε και τα παιδιά τους) «κάλυψη απορίας» διότι θα έπρεπε να καλύψει τις οφειλές της η σύζυγος ώστε κατόπιν να βάλει όλη την οικογένειά της στο δικό της βιβλιάριο.
Επίσης, και ο ίδιος ο άνεργος θά΄ πρεπε να εξωφλήσει τις οφειλές του στον ΟΑΕΕ ώστε να μπορεί να ασφαλιστεί – για ένα χρονικό διάστημα – εκεί ή στο βιβλιάριο της συζύγου του.
(Αν και οι δύο αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις/οφειλές τους στον ΟΑΕΕ τότε «ατύχησαν». Θα μείνουν ανασφάλιστοι).
Αντιθέτως, όμως:
«ΛΟΙΠΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΑΠΟΡΙΑΣ» (και ενίοτε ακόμη και «επιδόματος Απορίας»).
Σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 266/1999
α. οι αναγνωρισμένοι πολιτικοί πρόσφυγες
β. οι αλλοδαποί οι οποίοι έχουν υποβάλλει αίτηση για αναγνώριση προσφυγικής ιδιότητας και η οποία βρίσκεται στο στάδιο εξέτασης από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, καθώς και
γ. οι έχοντες έγκριση παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους ή έχει ταχθεί σε αυτούς προθεσμία η οποία δεν έχει εκπνεύσει ακόμη, έχουν τη δυνατότητα της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης με την άμεση επίδειξη του δελτίου ταυτότητας πρόσφυγα ή του δελτίου αιτήσαντος άσυλο αλλοδαπού ή του ειδικού δελτίου παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους αλλοδαπού αντίστοιχα, στις υπηρεσίες του Ε.Σ.Υ.
Συμπερασματικά:
Όλοι – μα ΟΛΟΙ - οι Μετανάστες (νομιμοποιημένοι και μη) δικαιούνται ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης.
Οι ΈΛΛΗΝΕΣ έμποροι όμως που οφείλουν εισφορές στο ασφαλιστικό τους ταμείο όχι.
Είτε ενεργοί, είτε όχι. Ασχέτως εάν επί δεκαετίες πλήρωναν κανονικά και εισφορές και φόρους, δεν δικαιούνται τίποτα. Ενώ ο μετανάστης που δεν έχει πληρώσει ποτέ στο παρελθόν ούτε ένα ευρώ στο Δημόσιο ταμείο δικαιούται πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη απ’ την πρώτη στιγμή που θα εισέλθει στην Ελληνική Επικράτεια (με όποιον τρόπο κι αν εισήλθε) και για όσα χρόνια κι αν παραμείνει.
Παράλληλα:
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.