Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

9 χώρες χωρίς βουνά!

Σπάνιες είναι οι χώρες χωρίς βουνά.Οι κάτοικοι αυτών των χωρών για να συμμετέχουν σε χειμερινά σπορ πάνε σε άλλες χώρες,
 
Σας παρουσιάζουμε 9 από αυτές.
9. Η Γκάμπια


Ψηλότερο σημείο: Red Rock ( 53 m )
Η Γκάμπια είναι μια χώρα χωρίς βουνά. Το υψηλότερο σημείο σε αυτή τη χώρα είναι το Red Rock, που βρίσκεται σε υψόμετρο μόλις 53 μέτρα.  

8. Κουβέιτ


Υψηλότερο σημείο:  Mutla Ridge (306 μ. ) 
Το Κουβέιτ δεν έχει πολλά φυσικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν μια μοναδική χώρα. Είναι ως επί το πλείστον καυτή έρημος χωρίς βουνά ή λίμνες . Έχει επίσης μερικά νησιά που βρίσκονται στην ακτή του Περσικού Κόλπου. Το Κουβέιτ διαθέτει μερικά από τα πλουσιότερα κοιτάσματα πετρελαίου στον κόσμο

7. Μολδαβία

 
Υψηλότερο σημείο:  Balănesti~λόφος (430 μ.). Η Μολδαβία είναι μια χώρα γενικά με χαμηλό υψόμετρο. Το υψηλότερο σημείο του, Balănesti Hill, ανέρχεται σε 430 μέτρα. Το μέσο υψόμετρο είναι μόλις 147 μέτρα.

6. Γουινέα-Μπισάου


Ψηλότερο σημείο: 300 m.  Η Γουινέα-Μπισάου είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος από την Ταϊβάν, το Βέλγιο ή η αμερικανική πολιτεία του Μέριλαντ .Αυτή η μικρή, τροπική χώρα βρίσκεται σε χαμηλό υψόμετρο. Υψηλότερο σημείο της είναι 300 μέτρα. Το εσωτερικό είναι σαβάνα , και η ακτογραμμή είναι πεδιάδα με βάλτους . 

5. Δανία (χωρίς τις Νήσους Φερόε και τη Γροιλανδία)
Ένα από τα υψηλότερα σημεία της Δανίας - Himmelbjerget (147m )  

Υψηλότερο σημείο:  Møllehøj ( 170,86 m ) 
Η Δανία δεν έχει βουνά, χωρίς να υπολογίζουμε δύο επιπλέον χώρες- τα Νησιά Φερόες στο Βόρειο Ατλαντικό και τη Γροιλανδία στη Βόρεια Αμερική. Έχει ένα μέσο ύψος πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας 31 μέτρα .

4. Εσθονία


Υψηλότερο σημείο:  Suur Munamägi ( 318 m ) 
Δεν υπάρχουν βουνά στην Εσθονία. Μέσο υψόμετρο φτάνει μόνο τα 50 μέτρα . Τα δάση της Εσθονίας καλύπτουν το ήμισυ της χώρας και είναι το σπίτι πολλών άγριων ζώων όπως αρκούδες, λύκοι, λύγκας, ιπτάμενοι σκίουροι, αγριογούρουνα, ελάφια και άλκες. Η Εσθονία έχει χιλιάδες υγροτόπους , μερικούς από τους οποίους είναι πάνω από 3.000 χρόνια.

3. Λετονία
 

Υψηλότερο σημείο:  Gaizinkalns 312 m. Η Λετονία βρίσκεται στις ανατολικές ακτές της Βαλτικής Θάλασσας , μεταξύ της Εσθονίας και της Λιθουανίας.Περίπου το 98% της χώρας βρίσκεται κάτω από 200 m υψόμετρο. Οι ορεινές πεδιάδες καλύπτουν το 75% του εδάφους της Λετονίας.

2. Λιθουανία


Υψηλότερο σημείο:294 m . Το μέγιστο ύψος του λόφου  Aukštojas είναι στα 294 μέτρα , στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Το έδαφος διαθέτει πολυάριθμες λίμνες και υγρότοπους , και μικτή δασική ζώνη  η οποία καλύπτει σχεδόν το 33% της χώρας.

1. Λευκορωσία


Υψηλότερο σημείο:    (345 μ. ) 
Η Λευκορωσία είναι κατά μέσο όρο 160 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, το υψηλότερο σημείο του να φθάνουν τα 345 μέτρα.
 
http://www.theworldgeography.com
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com