Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

ΕΡΕΥΝΑ :Οι τηγανητές πατάτες σε ελαιόλαδο κάνουν καλό

Οι τηγανητές πατάτες σε ελαιόλαδο κάνουν καλό

Οι τηγανητές πατάτες είναι από τα φαγητά που και μόνο όταν τα κοιτάμε μας πιάνουν ενοχές...
Πρόκειται για ένα συνώνυμο των υπερβολικών κιλών και της χοληστερίνης αλλά αυτό που καθορίζει την "επικινδυνότητά" του, είναι ο τρόπος τηγανίσματος και το λάδι που χρησιμοποιούμε.
Μια πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου της Νάπολη έδειξε πως η ποιότητα του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου που χρησιμοποιείται στο τηγάνισμα, κάνει τις πατάτες πιο εύπεπτες και πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, που είναι χρήσιμες για να καταπολεμήσουμε την γήρανση.
Οι επιστήμονες εξέτασαν τον κύκλο μαγειρέματος και ανακάλυψαν πως το τηγάνισμα 100 γραμμαρίων πατάτας για 7 με 8 λεπτά σε θερμοκρασία μεταξύ των 180 και 200 βαθμών Κελσίου παράγει 3 με 8 ml αντιοξειδωτικών ουσιών.
Το ελαιόλαδο καθώς τηγανίζεται απελευθερώνει υδροξυτυροσόλη εμπλουτίζοντας έτσι τα τηγανητά φαγητά.
radar.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com