Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Μυστικός πυρηνικός αντιδραστήρας βρέθηκε στα υπόγεια της Kodak μετά τη χρεοκοπία της!


Την εποχή που τελείωνε ο πόλεμος στο Βιετνάμ, οι αμερικανικές πολυεθνικές είχαν περίεργες ιδέες για το τι πρέπει να μαζέψουν στα γραφεία τους για ώρα ανάγκης...
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Έθνους, οι έρευνες στα κεντρικά της Kodak μετά την χρεοκοπία της, στα κεντρικά της στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, μόλις 100 χλμ. από το Τορόντο στα βόρεια σύνορα των ΗΠΑ με τον Καναδά, αποκαλύπτουν ότι υπάρχει ακόμη και σήμερα ένας μικρός πυρηνικός αντιδραστήρας, άγνωστος σχεδόν στο σύνολο των Αμερικανών και του υπόλοιπου κόσμου.
Πρόκειται για έναν CFX, (Californium Neutron Flux multiplier) που αγοράστηκε το 1974. Τα καύσιμά του, περίπου 2 κιλά εμπλουτισμένου ουρανίου, χαρακτηρίστηκαν «πολεμικού τύπου», καθώς χρησιμοποιούνται σε πυρηνικές κεφαλές. Είναι τοποθετημένα σε έναν πυρήνα californium-252.
Κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει πώς «βγήκαν οι άδειες» για κάτι τέτοιο στο κέντρο μίας μεγάλης πόλης και δίπλα σε μία μεγαλούπολη του Καναδά. Στο Δήμο, τις υπηρεσίες ασφαλείας και την ίδια την κυβέρνηση της Πολιτείας όλοι δηλώνουν έκπληκτοι. Μόνο λίγοι πυρηνικοί μηχανικοί και ομοσπονδιακοί υπάλληλοι (ένας εκ των οποίων τελικά το αποκάλυψε) ήξεραν την αλήθεια.

 
Η εταιρεία υποστήριξε ότι τον χρησιμοποιούσε για έλεγχο ατελειών στα υλικά της, καθώς και για διάφορα πειράματα ραδιογραφίας. Είναι τοποθετημένος σε ένα αυστηρά φυλασσόμενο υπόγειο καταφύγιο με τοίχους μισού μέτρου σκυροδέματος, ενώ ο χειρισμός του θεωρητικά γινόταν με υδραυλικά συστήματα και χωρίς παρουσία ανθρώπων.
Οπως σχολιάζουν αμερικανικά ΜΜΕ, τον χειρίζονταν ατομικές πεταλούδες και μονόκεροι...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com