Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Πόσο νορµάλ είναι η σχέση σας µε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς;


Γνωρίζετε απέξω κάθε δρομολόγιο του Προαστιακού; Πάτε για clubbing με την αιγίδα του… μετρό; Διαβάστε και ανακαλύψτε πόσο φυσιολογικοί είστε όταν φτάνει η ώρα να αποχωριστείτε το αυτοκίνητο. Και όχι, το ποδήλατο δεν θεωρείται Μ.Μ.Μ, ούτε αν στριμώξετε κάποιον στο καλαθάκι σας.
5 πράγµατα που είναι συνηθισμένα
1. Να μη θεωρείτε τα Μ.Μ.Μ. πολύ "βολικά". Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, οι Έλληνες επιλέγουν κατά 46% το ΙΧ και 25% τα δημόσια μέσα, επειδή, όπως δηλώνουν, τα Μ.Μ.Μ. έχουν χαμηλή πυκνότητα δρομολογίων (65%), δεν έχουν ανταποκρίσεις (60%) και δεν είναι αξιόπιστα (44%).
2. Να εύχεστε να υπήρχαν περισσότερα νυχτερινά δρομολόγια. Το 40% των ερωτηθέντων σε έρευνα για τα Μ.Μ.Μ. μεταξύ των κατοίκων της Αθήνας δήλωσε ότι χρησιμοποιεί τα μέσα μεταφοράς όταν βγαίνει το βράδυ, αλλά θα ήθελε να υπάρχουν περισσότερα δρομολόγια, ενώ το 18% υποστηρίζει ότι δεν τα επιλέγει για τις βραδινές του εξόδους, επειδή δεν θεωρεί καθόλου βολικά τα υπάρχοντα δρομολόγια.

  3. Να χάνετε βάρος όταν χρησιμοποιείτε τη δημόσια συγκοινωνία. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο Drexel της Φιλαδέλφεια σε δείγμα 500 ατόμων αποκάλυψε ότι με την καθημερινή χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς, όπως το Mετρό, ένας άνθρωπος μπορεί να χάσει έως και 4 κιλά μέσα σε 1,5 χρόνο. Μάλιστα, η έρευνα έδειξε επίσης πως όσοι εθελοντές χρησιμοποιούσαν το αυτοκίνητό τους μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, είχαν κατά 81% λιγότερες πιθανότητες να αυξήσουν το σωματικό τους βάρος σε σχέση με τους υπόλοιπους.
4. Να χρησιμοποιείτε το μετρό κυρίως επειδή το θεωρείτε τον πιο γρήγορο τρόπο μετακίνησης. Σύμφωνα με έρευνα του ΕΜΠ, το 81% των πολιτών το ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς, ακριβώς για τον παραπάνω λόγο.
5. Να μη συμφωνείτε με το κίνημα "δεν πληρώνω" στα Μ.Μ.Μ. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC, μόνο το 38% των πολιτών συμφωνεί με τη συγκεκριμένη αντίδραση (ή τουλάχιστον αυτό δηλώνει).

  Το νορµάλ σε αριθµούς
92% των Αμερικανών τουριστών που επισκέπτονται την Ευρώπη δήλωσαν στο Tripadvisor ότι θεωρούν τις δημόσιες συγκοινωνίες της γηραιάς ηπείρου καλύτερες σε σχέση με αυτές της Αμερικής.
1.300.000 Αθηναίοι χρησιμοποιούν τα μπλε λεωφορεία.
3 στους 4 χρήστες του μετρό δεν έχει νιώσει ποτέ δυσφορία ή φόβο κατά τη χρήση του, σύμφωνα με έρευνα του ΕΜΠ.
2.9 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα λιγότεροι εκλύονται στο περιβάλλον τον χρόνο για κάθε άτομο που επιλέγει να χρησιμοποιήσει το μετρό αντί για το I.X. του.
37% των Ελλήνων θεωρούν τα Μ.Μ.Μ. "ακριβά" σύµφωνα µε έρευνα του Ευρωβαρόµετρου.
 glamourmagazine.gr.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com