Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τα 10 ασχημότερα κτίρια για το 2011

Η ομορφιά μπορεί να λένε ότι είναι στο μάτι του θεατή, αλλά και πάλι, υπάρχουν κάποια κτίρια που τα περισσότερα μάτια δεν θα τα χαρακτήριζαν όμορφα.
Τουλάχιστον τα μάτια των συντακτών και των μελών της ιστοσελίδας VirtualTourist.com, που κλήθηκαν να ψηφίσουν για τα 10 πιο άσχημα κτίρια του κόσμου, είχαν μια πολύ  ισχυρή άποψη για τα κτίρια που θα δείτε στην συνέχεια..

 1. Sheffield Hallam University – Sheffield – UK
Τα 10 ασχημότερα κτίρια για το 2011
Αυτό το ασυνήθιστο συγκρότημα που μοιάζει με πόμολα πόρτας ξενοδοχείου χτίστηκε αρχικά ως Εθνικό Κέντρο Λαϊκής Μουσικής. Όταν έκλεισε μετά από μόλις ένα χρόνο πωλήθηκε στην Sheffield Hallam University και τώρα είναι η φοιτητική ένωση του σχολείου.



2. Grand Lisboa Hotel – Macau – Κίνα
Τα 10 ασχημότερα κτίρια για το 2011
Σχηματικά μοιάζει με πορτατίφ. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Βοηθούν αρκετά σε αυτό τα πάνω από ένα εκατομμύριο πολύχρωμα LED φώτα που το «φωτίζουν¨την νύχτα.



3. M2 Building – Τόκιο – Ιαπωνία
Τα 10 ασχημότερα κτίρια για το 2011
Μια δημιουργία του Ιάπωνα αρχιτέκτονα Kengo Kuma, μοιάζει καταθλιπτικό και δίνει την εντύπωση ότι είναι βρώμικο. Ένα μέλος του VirtualTourist.com είπε για το M2 μια φράση που τα λέει όλα: «Το κτίριο φαίνεται να χρησιμοποιείται από γραφείο κηδειών.»



4. Spruce Tree Center – Saint Paul – Μινεσότα
Τα 10 ασχημότερα κτίρια για το 2011
Το πράσινο (κυριολεκτικά) κτίριο μοιάζει σαν να βγήκε από τον μαγικό κόσμο του Μάγου του Οζ. Δυστυχώς βρίσκεται σε ένα κεντρικό  κομμάτι της πόλης, αναγκάζοντας σχεδόν τους κατοίκους να το βλέπουν καθημερινά.



5. Palace of Justice – Florence – Ιταλία
Τα 10 ασχημότερα κτίρια για το 2011
Είναι σχεδόν αδύνατο να πιστέψουμε ότι στην ίδια πόλη που βρίσκεται το σπίτι του Uffizi, το Basilica di Santa Maria del Fiore, και το Ponte Vecchio υπάρχει το συγκεκριμένο κτίριο. Μοιάζει με τρία κτίρια που απλά χτίστηκαν το ένα πλάι στο άλλο.



6. Whitney Museum of American Art – Νέα Υόρκη
Τα 10 ασχημότερα κτίρια για το 2011
Απλό εξωτερικά, με τουλάχιστον περίεργη αισθητική στο εσωτερικό. Αξιοσημείωτο: Ο αρχιτέκτονας Renzo Piano που το δημιούργησε είδε άλλη μια δημιουργία του στον κατάλογο των 10 ασχημότερων κτιρίων δυο χρόνια πριν, το Pompidou Center. Μήπως να το προσέξει λίγο παραπάνω;



7. Industriens Hus – Κοπεγχάγη – Δανία
Τα 10 ασχημότερα κτίρια για το 2011
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα τεράστιο διαφημιστικό κουτί. Όποτε και να το δεις, μέρα ή νύχτα, παραμένει αντιαισθητικό. Είναι και στο κέντρο της πόλης…



8. Hong Kong Museum of Art – Kowloon – Χονγκ Κονγκ
Τα 10 ασχημότερα κτίρια για το 2011
Ήπιο και χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο εξωτερικό.  Στο εσωτερικό όμως αποζημιώνει τους επισκέπτες του με πάνω από 15.000 ξεχωριστά έργα τέχνης.



9. Μουσείο Van Gogh – Άμστερνταμ – Ολλανδία
Τα 10 ασχημότερα κτίρια για το 2011
Η ήπια, σχεδόν άχρωμη πρόσοψη του μουσείου έχει να κάνει με τα ζωντανά, εκφραστικά έργα του καλλιτέχνη, στον οποίο αποτίει φόρο τιμής.



10. Plattenbauten – Γερμανία
Τα 10 ασχημότερα κτίρια για το 2011
Σκυθρωπές και απρόσωπες, αυτές οι άχαρες πολυκατοικίες, που είναι απομεινάρια του κομμουνιστικού παρελθόντος της πόλης, μοιάζουν περισσότερο με μονάδες αποθήκευσης παρά κατοικίες.

dinfo.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com