Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τα... επώνυμα «θύματα» του ΦΠΑ

thumbΚλείνουν καταστήματα οι επώνυμες οργα­νωμένες αλυσίδες εστίασης, καθώς δεν αντέχουν το βάρος του ΦΠΑ 23%. Για το 2012 αναμένεται, αν δεν μειωθεί η έμμεση φο­ρολογία σε όλο τον κλάδο της εστίασης, να χά­σουν τη δουλειά τους περισσότεροι από 100.000 εργαζόμενοι.

Τις τραγικές επιπτώσεις από την αύξηση του ΦΠΑ περιέγραψαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστία­σης (Goody’s, Everest, TGI Friday’s, Γρηγόρης, KFC, McDonald's, Flocafe, Φούρνοι Βενέτη, Απολλώνιον, Pizza Hut, Ρizza Fun, Coffee Time κ.λπ.) στη διάρκεια συνάντησής τους με τους δημοσιογρά­φους. Πρόκειται για 28 επιχειρήσεις που αντιπρο­σωπεύουν το 25% του συνόλου της εστίασης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αθανάσιος Παπανικολάου (διευθύνων σύμβουλος της Goody's & Everest) υπογράμμισε πως «έχουμε ήδη κλείσει καταστή­ματα και για το 2012 εκτιμούμε ότι από τις επιχει­ρήσεις - μέλη μας θα χαθούν 20.000 θέσεις εργα­σίας. Βγάζουμε κραυγή αγωνίας», συνέχισε ο Αθ. Παπανικολάου, «και καλούμε την κυβέρνηση να μειώσει τον ΦΠΑ στο 9%». Όπως εξήγησε ο αντι­πρόεδρος του ΣΕΠΟΑ Παναγιώτης Μονεμβασιώτης (διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Βενέ­της»), «τα έσοδα έχουν μειωθεί και δεν επιτυγχά­νονται οι στόχοι του υπουργείου Οικονομικών. Κι αυτό γιατί οι πωλήσεις μας έχουν πέσει από τον Σεπτέμβριο κατά 40%».
Ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Νίκος Νέγκας (γενικός διευθυντής των TGI Friday's) και το μέλος Βλάσσης Γεωργάτος (διευθύνων σύμβου­λος της αλυσίδας «Γρηγόρης») μίλησαν για έκρηξη της φοροδιαφυγής. Όπως είπαν, από τις ανώνυμες επιχειρήσεις εστίασης (αντιπροσωπεύουν το 75%) λίγοι είναι εκείνοι που εκδίδουν αποδείξεις ταμει­ακής μηχανής. «Σε αντίθεση με εμάς που πληρώ­νουμε τους φόρους, ασφαλίζουμε τους εργαζομέ­νους μας και γι' αυτόν τον λόγο εμείς είμαστε που θα κλείσουμε, καθώς δεν μπορούμε να φοροδιαφύγουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Β. Γεωργάτος.
Ο κ. Παπανικολάου έφερε ως παράδειγμα των επιπτώσεων τα Goody's: «Κλείσαμε τρία ιστορικά καταστήματα στο Πασαλιμάνι, στην Κηφισιά και την Ομόνοια», ενώ ο κ. Νέγκας έκανε γνωστό ότι τα τέσσερα από τα 10 καταστήματα TGI Friday’s εί­ναι πια ζημιογόνα.
Ο πρόεδρος του ΣΕΠΟΑ είπε ότι «αν ο ΦΠΑ πέσει στο 9% θα μειωθούν 15% οι τιμές και θα διατηρή­σουμε τις θέσεις εργασίας.
Οι εκπρόσωποι του ΣΕΠΟΑ άφησαν αιχμές για τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Σ. Ξυνίδη, επειδή, αν κι έχουν ζητήσει συνάντηση μαζί τους, εν τούτοις δεν τους έχουν δεχτεί.
 topontiki.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com