H εποχή άλλαξε! Και όταν αλλάζουν οι εποχές, καλό είναι να αλλάζουν και οι διατροφικές μας συνήθειες.
Πείτε «αντίο» στα φρούτα και τα λαχανικά του καλοκαιριού και καλοδεχτείτε τα «φθινοπωρινά» προϊοντα της «μάνας γης»!
Σίγουρα όλοι μας θα έχουμε αγοράσει τα πρώτα μήλα της χρονιάς, αλλά εκτός από τα προβεβλημένα μήλα, υπάρχουν κι άλλα «φθινοπωρινά» φρούτα και λαχανικά, που μας προσφέρουν απλόχερα τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες τους.
Δοκιμάστε τους χουρμάδες! Τα παιδιά θα ξετρελαθούν με τη φυσική γλυκιά γεύση τους, χωρίς να επιβαρυνθούν με έξτρα θερμίδες.
Βάλτε, επίσης, στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιο της οικογένειας τα κουκουνάρια! Αν πιστεύετε ότι τα παιδιά είναι δύσκολα να τα καταναλώσουν ωμά, προσθέστε τα σε σαλάτες ή ζυμαρικά!
Τα κουκουνάρια περιέχουν πρωτεϊνες, βιταμίνες Ε και Κ, νιασίνη και θειαμίνη.
Μην περιφρονείτε τα ρόδια, επειδή είναι λίγο μπελαλίδικα στο μαγείρεμα. Οι ουσίες, που περιέχουν τα ρόδια (αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές) αντισταθμίζουν την… ταλαιπωρία σας στο καθάρισμά τους.
Όλοι γνωρίζουμε το κυδώνι από τις μαρμελάδες, αλλά πόσοι το αγοράζουμε, για να το καταναλώσουμε ωμό στο σπίτι μας; Τα κυδώνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C, και ευδοκιμούν τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο!
Επίσης οι κολοκύθες, είναι ένα εξαιρετικό λαχανικό, για αλμυρά ή γλυκά φαγητά! Στην Ελλάδα δεν τις πολυχρησιμοποιούμε, αλλά μπορούμε να τις προσθέσουμε σε συνταγές, κάνοντας ιδιαίτερα τα φαγητά μας.
mother.gr
Πείτε «αντίο» στα φρούτα και τα λαχανικά του καλοκαιριού και καλοδεχτείτε τα «φθινοπωρινά» προϊοντα της «μάνας γης»!
Σίγουρα όλοι μας θα έχουμε αγοράσει τα πρώτα μήλα της χρονιάς, αλλά εκτός από τα προβεβλημένα μήλα, υπάρχουν κι άλλα «φθινοπωρινά» φρούτα και λαχανικά, που μας προσφέρουν απλόχερα τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες τους.
Δοκιμάστε τους χουρμάδες! Τα παιδιά θα ξετρελαθούν με τη φυσική γλυκιά γεύση τους, χωρίς να επιβαρυνθούν με έξτρα θερμίδες.
Βάλτε, επίσης, στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιο της οικογένειας τα κουκουνάρια! Αν πιστεύετε ότι τα παιδιά είναι δύσκολα να τα καταναλώσουν ωμά, προσθέστε τα σε σαλάτες ή ζυμαρικά!
Τα κουκουνάρια περιέχουν πρωτεϊνες, βιταμίνες Ε και Κ, νιασίνη και θειαμίνη.
Μην περιφρονείτε τα ρόδια, επειδή είναι λίγο μπελαλίδικα στο μαγείρεμα. Οι ουσίες, που περιέχουν τα ρόδια (αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές) αντισταθμίζουν την… ταλαιπωρία σας στο καθάρισμά τους.
Όλοι γνωρίζουμε το κυδώνι από τις μαρμελάδες, αλλά πόσοι το αγοράζουμε, για να το καταναλώσουμε ωμό στο σπίτι μας; Τα κυδώνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C, και ευδοκιμούν τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο!
Επίσης οι κολοκύθες, είναι ένα εξαιρετικό λαχανικό, για αλμυρά ή γλυκά φαγητά! Στην Ελλάδα δεν τις πολυχρησιμοποιούμε, αλλά μπορούμε να τις προσθέσουμε σε συνταγές, κάνοντας ιδιαίτερα τα φαγητά μας.
mother.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.