Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Το πιο χύμα στο κύμα αεροδρόμιο του κόσμου

 

 
Πολλές φορές στις κοσμικές παραλίες το διεθνές jetset καταφτάνει με ελικόπτερο. Ολόκληρο, όμως, αεροσκάφος που προσγειώνεται στην παραλία θα συναντήσετε μόνο στην Σκωτία, και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο του νησιού Μπάρα.




Στις Εξωτερικές Εβρίδες το νησί Μπάρα εκτός από αυθεντική σκωτσέζικη ομορφιά διαθέτει και μια παγκόσμια αποκλειστικότητα: ένα αεροδρόμιο ακριβώς πάνω στην παραλία. Με λίγα λόγια, αυτό που κάνει το Barra Airport μοναδικό είναι πως χρησιμοποιεί την παραλία ως διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης.

Photo: credit visualphotos.com
Photo: credit visualphotos.comPhoto: credit visualphotos.com

Η British Airways πραγματοποιεί πτήσεις στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο, ενώ κάθε χρόνο περίπου 10.000 επιβάτες ζουν τη μοναδική εμπειρία προσγείωσης στην παραλία Traigh Mhor του μικρού νησιού της Σκωτίας. Φυσικά, εξαιτίας της ιδιαίτερης τοποθεσίας, η λειτουργία του αεροδρομίου εξαρτάται πολύ από τις καιρικές συνθήκες, και συγκεκριμένα από την παλίρροια, καθιστώντας δύσκολη την προσέγγισή του. Δε θα ήταν περίεργο αν από μεγάφωνα ακουγόταν "Mind the tide between the beach and the airfield" που θα σήμαινε "προσοχή στην παλίρροια μεταξύ της παραλίας και του αεροδιαδρόμου". Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να πάτε στην παραλία για μια βουτιά, δυστυχώς θα σας απογοητεύσουμε, αφού η προσέλευση του κόσμου απαγορεύεται με την πινακίδα να αναγράφει χαρακτηριστικά: "Μείνετε μακριά από την παραλία τις ώρες που λειτουργεί το αεροδρόμιο". Η παραλία φυσικά δε διαθέτει τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις των μεγάλων αεροδρομίων αλλά έχει τρεις αεροδιάδρομους με ομαλό έδαφος που κάνει την προσγείωση ενός αεροσκάφους ασφαλέστερη.









Αν φτάσει κανείς αργά το απόγευμα, θα παρατηρήσει πως μερικά αυτοκίνητα που βρίσκονται στο χώρο του πάρκινγκ παραμένουν με τα φώτα ανοιχτά για να παρέχουν στον πιλότο καλύτερη ορατότητα. Ενώ, δεν είναι λίγες οι φορές που τηλεοπτικά συνεργεία από όλο τον κόσμο καταφτάνουν στο μικρό νησί μόνο και μόνο για να μαγνητοσκοπήσουν τη μοναδική στον κόσμο τοποθεσία του Barra Airport. Δείτε το βίντεο:

thea.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com