Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Οι 8...τεμπέλικοι τρόποι για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά



ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΕΠΙΠΕΔΗ ΚΟΙΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΙΔΡΩΣΕΤΕ ΠΟΛΥ Ή ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Ε;

Και ποιος δε θα ήθελε να έχει επίπεδη κοιλιά! Ωστόσο, το ιδανικό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης, δεν είναι πάντα εύκολο για όλους. Ευτυχώς όμως, υπάρχουν κι άλλοι, περισσότερο… πονηροί τρόποι για να δείχνετε πιο αδύνατοι χωρίς κόπο.
Οι ειδικοί μας ενημερώνουν ότι το στομάχι είναι ένα μέρος του σώματος που αντιδρά γρήγορα στις διατροφικές αλλαγές, καλώς ή κακώς. Αν λοιπόν θέλετε να δείτε αποτελέσματα γρήγορα, αποφύγετε τα λαχανικά που προκαλούν αέρια όπως το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελών, τα κρεμμύδια κ.ά., τις τσίχλες, το αλάτι, τα ανθρακούχα αναψυκτικά, καθώς και οποιαδήποτε τρόφιμα με σακχαρώδεις αλκοόλες, τα οποία οδηγούν σε κατακράτηση υγρών και φούσκωμα.
Αν τρώτε κανονικά, τρία μεγάλα γεύματα την ημέρα, καλύτερα να μειώσετε τις ποσότητες στο μισό και να τρώτε μικρότερα γεύματα κάθε δύο με τρεις ώρες. Αν πάλι θέλετε ακόμη πιο άμεσα αποτελέσματα, δείτε 8 τρόπους για να επιτύχετε επίπεδη κοιλιά -σε ορισμένες περιπτώσεις, σχεδόν εν μία νυκτί!
1. Σταθείτε ίσια
Το να στέκεστε ίσια και καμαρωτά, μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε πιο λεπτοί και όμορφοι. Πώς όμως μπορείτε να το κάνετε συνήθεια; Δοκιμάστε το Pilates. Σύμφωνα με έρευνα σε πάσχοντες από πόνους στην πλάτη, το Pilates είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσετε τη στάση του σώματός σας και να ενισχύσετε τους κοιλιακούς και τους ραχιαίους μυς σας.
2. Φοράτε κολακευτικά για την κοιλιά ρούχα
Το σωστό ντύσιμο μπορεί να κάνει… θαύματα. Οι στυλίστες συμβουλεύουν:
α) Επιλογή των κατάλληλων υφασμάτων: αποφύγετε τα λεπτά πλεκτά, τα ελαστικά και άλλα εφαρμοστά υφάσματα που υπογραμμίζουν και προβάλλουν ατέλειες και φουσκώματα. Διαλέξτε υφάσματα υφαντά, όπως το βαμβάκι, το μετάξι ή μίγματα μαλλιού, που κάνουν τη σιλουέτα να δείχνει πιο λεπτή αντί να τονίζουν τα αδύνατα σημεία σας.
β) Προτιμήστε φορέματα ριχτά, με πτυχώσεις, ζώνες ή πιέτες: πρόκειται για μερικούς πολύ καλούς τρόπους για να αναδείξετε τα χέρια και τα πόδια σας, αν είναι τα καλύτερα σημεία σας, τραβώντας μακριά τα βλέμματα από την κοιλιά σας.
γ) Πειραματιστείτε με μικρά σχέδια, όπως florals και γεωμετρικά, τα οποία τείνουν να συγκαλύπτουν την κοιλιά. Φορέστε floral μπλουζάκια με ένα σκούρο παντελόνι ή φούστα και κολακέψτε τη σιλουέτα σας.
3. Γυρίστε σπίτι μια ώρα νωρίτερα
Έτσι θα είναι λιγότερο πιθανό να φάτε περισσότερο την επόμενη μέρα. Η σωστή διατροφή και η τακτική άσκηση βοηθούν στο να εμποδίσετε τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά, αλλά μόνο εάν κοιμάστε αρκετά. Ο λίγος ή μη ποιοτικός ύπνος, αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης τους άγχους, κορτιζόλης, μαζί με τα επίπεδα του κοιλιακού λίπους.
Υπάρχει μια σαφής σχέση μεταξύ της έλλειψης ύπνου, της αυξημένης ορμόνης του στρες και της αύξησης του σωματικού βάρους. Σε έρευνα καναδών ερευνητών, διαπιστώθηκε ότι οι ενήλικες που κοιμούνταν κατά μέσο όρο μόλις 5-6 ώρες, είχαν 35% περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν 4,5 παραπάνω κιλά και ήταν σχεδόν 60% βαρύτεροι γύρω από τη μέση, από εκείνους που κοιμούνταν 7-8 ώρες.
4. Αντικαταστήστε τη σόδα με ένα «θαυματουργό» κοκτέιλ νερού
Ένα δροσιστικό αεριούχο αναψυκτικό μπορεί να μοιάζει ό,τι καλύτερο όταν νιώθετε δίψα, αλλά θα πρέπει να παραλείψετε το ανθρακικό αν θέλετε να επιτύχετε επίπεδη κοιλιά, καθώς αυτό δημιουργεί φούσκωμα. Πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό βρύσης την ημέρα για να μείνετε ενυδατωμένοι.
Μια γευστική εναλλακτική λύση είναι νερό με κομμάτια από αγγούρι, χυμό λεμονιού, φύλλα δυόσμου και μέντας και τζίντζερ, που ηρεμεί και απαλύνει το γαστρεντερικό σωλήνα.
5. Καταναλώστε περισσότερα δημητριακά ολικής αλέσεως και πρωτεΐνες
Το να προτιμάτε τα δημητριακά ολικής αλέσεως, από τα συμβατικά, δεν είναι μόνο υγιές, αλλά μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να μειώσετε το λίπος της κοιλιάς. Έρευνα του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, έδειξε ότι όσοι έτρωγαν δημητριακά ολικής αλέσεως έχασαν περισσότερο από το διπλάσιο του κοιλιακού λίπους, σε σύγκριση με εκείνους που δεν έτρωγαν.
Τα δημητριακά ολικής αλέσεως μειώνουν την παραγωγή ινσουλίνης, μιας ορμόνης που ενθαρρύνει την αποθήκευση λίπους, πράγμα που καθιστά ευκολότερο να χάσετε το λίπος της κοιλιάς. Προσθέστε μια ακόμη συνιστώσα για τη μείωση του κοιλιακού λίπους, μέσω των τροφών που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες. Σε μια μελέτη όπου συμμετείχαν 60 άνδρες και γυναίκες, αυτοί που ακολουθούσαν μια δίαιτα που περιείχε 25% των θερμίδων από πρωτεΐνες έχασε σχεδόν το διπλάσιο λίπος μετά από 6 μήνες από εκείνους που ακολουθούσαν διατροφή με πρωτεΐνες σε ποσοστό 12%.
Συμπεριλάβετε μια μερίδα άπαχης πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα -αυγά για πρωινό, ένα σάντουιτς γαλοπούλας για μεσημεριανό, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή χωρίς λιπαρά γάλα ή γιαούρτι και ψητά ψάρια και λαχανικά για δείπνο.
6. Φάτε καρπούζι για επιδόρπιο
Το αμινοξύ αργινίνη, πλούσιο στο καρπούζι, θα μπορούσε να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη στο περιοδικό Journal of Nutrition. Ερευνητές συμπλήρωσαν στη διατροφή παχύσαρκων ποντικιών, αργινίνη, για πάνω από 3 μήνες και διαπίστωσαν ότι με αυτό τον τρόπο μειώθηκε το σωματικό τους λίπος κατά 64%.
Η προσθήκη αυτού του αμινοξέος στη διατροφή, ενισχύει την οξείδωση των λιπών και της γλυκόζης και αυξάνει τη μυϊκή μάζα, η οποία καίει περισσότερες θερμίδες από ό,τι το λίπος. Άλλες πηγές αργινίνης είναι τα θαλασσινά και οι ξηροί καρποί.
6. Προσθέστε το ξύδι στη διατροφή σας
Η κύρια ουσία που δίνει στο ξύδι την ξινή γεύση και την έντονη μυρωδιά, μπορεί να καταπολεμήσει το πάχος, υποδεικνύει νέα έρευνα που παρουσιάστηκε σε πρόσφατη συνάντηση της ιαπωνικής Society of Nutrition and Food Science. Σε μια μελέτη όπου συμμετείχαν 175 υπέρβαροι Ιάπωνες, άνδρες και γυναίκες, εκείνοι που κατανάλωναν ένα ποτό που περιείχε 1 ή 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο καθημερινά για 12 εβδομάδες, είχαν σημαντικά χαμηλότερο σωματικό βάρος και λίπος, από εκείνους που δεν το έκαναν. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το οξικό οξύ που έχει το ξύδι, μπορεί να αλλάξει τα γονίδια που απελευθερώνουν πρωτεΐνες που διασπούν το λίπος.
8. Τρώτε αργά
Όταν πιεζόμαστε, έχουμε την τάση να καταβροχθίζουμε ακόμα και υγιεινά τρόφιμα. Έρευνες έχουν συνδέσει αυτή τη συμπεριφορά με μεγαλύτερες μερίδες και περισσότερο λίπος στην κοιλιά. Αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι με το να τρώμε πιο αργά, απολαμβάνοντας κάθε μπουκιά και δίνοντας χρόνο στο αίσθημα της πληρότητας, μπορεί να μειωθούν τα επίπεδα της κορτιζόλης σε συνδυασμό με τη μείωση του ποσού των τροφίμων που τρώμε και με αυτόν τον τρόπο να επιτύχουμε τη μετατόπιση της κατανομής του λίπους μακριά από την κοιλιά.
 clickatlife.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com