Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Επώδυνα μέτρα για την εξοικονόμηση 28 δισ. ευρώ στο Μεσοπρόθεσμο 2012-15

Κατατέθηκε την Πέμπτη 9 Ιουνίου, στη Βουλή το πολυαναμενόμενο σχέδιο νόμου του uπουργείου Οικονομικών που αφορά στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015, μετά την έγκρισή του από το Υπουργικό Συμβούλιο. Το σχέδιο θα τεθεί σε ψηφοφορία στις 28 Ιουνίου και η ισχύς του αρχίζει από την δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Μαζί με τα μέτρα που θα απαιτηθούν φέτος, περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε σειρά τομέων με στόχο την εξοικονόμηση συνολικά 28 δισ. ευρώ, για το διάστημα 2011-2015.
Νέοι φόροι, αλλαγές στο μισθολογικό και εργασιακό καθεστώς στο Δημόσιο, αλλά και εφαρμογη προγραμμάτων εθελούσιας μερικής απασχόλησης, περικοπές σε συντάξεις, κατάργηση ή δραστική μείωση φοροαπαλλαγών, αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης, τεκμήρια στους ελεύθερους επαγγελματίες, επιπλέον επιβάρυνση στην ακίνητη περιουσία, είναι μερικά μόνο από τα επώδυνα μέτρα που περιέχονται σε αυτό.
• Δείτε το Σχέδιο Νόμου
• Δείτε την αιτιολογική έκθεση του μεσοπρόθεσμου
Σε ότι αφορά την επιβολή έκτακτης εισφοράς επί των δηλωθέντων εισοδημάτων, δεν περιλαμβάνεται τελικά στο Μεσοπρόθεσμα, αλλά θα περιληφθεί στον εφαρμοστικό νόμο που θα ακολουθήσει.
Θα έχει προηγηθεί διαβούλευση, όπως επιβεβαιώνουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, τόσο για τον συντελεστή -που σχεδιάζεται να κυμανθεί από 3% ως 7%- όσο και για το ύψος του εισοδήματος που θα υπολογίζεται, αλλά και την έκταση της χρονικής εφαρμογής του μέτρου. Στον καταρχήν σχεδιασμό που υπάρχει λέγεται ότι θα αφορά εισόδημα άνω των 8.000 ευρώ και θα ισχύσει για 4 χρόνια.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com