Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τα ξενοδοχεία του μέλλοντος



Σε τεχνητά νησιά, στον αέρα, κάτω απ’ το νερό ή πάνω στο φεγγάρι: αυτά είναι μερικά μόνο από τα σχέδια για τα eco-friendly ξενοδοχεία του μέλλοντος, που αν και έχουν προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον, κανείς δεν ξέρει αν θα πραγματοποιηθούν. Το σίγουρο είναι πως σε έναν πλανήτη που κινδυνεύει από περιβαλλοντολογικές και κλιματικές αλλαγές, ίσως αυτά να είναι η μόνη λύση.




Aerotel


Πρόκειται κατά βάση για ένα τεχνητό νησί, απλά αυτό το τεχνητό νησί δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε έχουμε δει μέχρι σήμερα. Πρώτα απ’ όλα ο χρόνος και το κόστος κατασκευής του θα είναι αισθητά λιγότερα. Όμως ακόμα σημαντικότερο είναι ότι λόγω σχεδιασμού το υδάτινο οικοσύστημα γύρω του δεν θα επηρεαζόταν στο παραμικρό. Οι περιβαλλοντολόγοι και ο ιδιοκτήτης του (αν ποτέ χτιστεί) μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι, ενώ ο Ρώσος σχεδιαστής του Αλεξάντερ Ασαντόφ θα πρέπει ήδη να είναι πολύ περήφανος. Σύμφωνα με τα σχέδια το ξενοδοχείο προβλέπετε να έχει 200μ. πλάτος και 65μ ύψος. Τι να πούμε; Μακάρι να χτιστεί και να μη βυθιστεί.



Hilton Bariloche


Μεγάλη αντιπαράθεση προκάλεσαν τα σχέδια κατασκευής του Hilton στην περιοχή Bariloche της Αργεντινής, αφού πολλοί εναντιώθηκαν στην ιδέα ανησυχώντας για τις οικολογικές επιπτώσεις που θα έχει κάτι τέτοιο στα εντυπωσιακά βουνά. Από την άλλη μεριά, οι υποστηρικτές του πρότζεκτ, που επιθυμούσαν την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, επέμεναν ότι το ξενοδοχείο είναι εξ’ ολοκλήρου φιλικό προς το περιβάλλον και πως χάρη στον σχεδιασμό του γίνεται ένα με το γύρω περιβάλλον. Τελική απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμα. Τι να πούμε; Μακάρι να το φυτέψουν και να μη μεγαλώσει πολύ, να μείνει δηλαδή μπονζάι.



Φορητό ξενοδοχείο


Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα ιδέα από όλες. Αναρωτιόμαστε γιατί δεν το σκέφτηκε κανείς νωρίτερα. Στήνεις το ξενοδοχείο σου στο νέο hot spot, περνάς εκεί τη σεζόν και μετά τα μαζεύεις (στην κυριολεξία) και φεύγεις για το hot spot της επόμενης σεζόν. Κάτι σαν κάμπινγκ για ξενοδόχους δηλαδή, προτείνει η αγγλική αρχιτεκτονική εταιρία m3 Architects. Από οικολογικής άποψης κάτι τέτοιο μόνο καλό μπορεί να επιφέρει, αφού δεν έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στο εκάστοτε περιβάλλον. Τι να πούμε; Μακάρι να χτιστεί και να ξαναχτιστεί και να ξαναχτιστεί και να ξαναχτιστεί και να ξαναχτιστεί και να ξαναχτιστεί …



Waterworld


Αυτό το ξενοδοχείο προοριζόταν για μία μαγευτική τοποθεσία στο Songjiang της Κίνας. Το Waterworld θα διέθετε 400 πολυτελή δωμάτια, cafés, εστιατόρια, αθλητικές εγκαταστάσεις (συμπεριλαμβανομένου rock climbing και bungee jumping), πολυτελή πισίνα, καθώς και υποβρύχια guest rooms. Ο τρόπος που ο εξαιρετικά μοντέρνος σχεδιασμός του δένει τέλεια με το φυσικό περιβάλλον είναι ο λόγος που το Waterworld χάρισε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Atkin's Architecture Group το πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό αρχιτεκτονικού σχεδίου. Τι να πούμε; Μακάρι να χτιστεί, τελεία και παύλα.



Oil Rig


Μία προσπάθεια να εκμεταλλευτούν οικοδομήματα που δεν έχουν πλέον καμία χρήση. Τα oil rigs είναι οι πλατφόρμες που κατασκευάζονται για να αντληθεί πετρέλαιο στη μέση του ωκεανού, όμως, έχουν όλες τους ημερομηνία λήξης. Δισεκατομμύρια ξοδεύονται για να ανατιναχτεί μία από αυτές όταν το πετρέλαιο εκεί στερέψει. Η εταιρία Morris Architects λοιπόν, σκέφτηκε ότι θα ήταν προτιμότερο να δώσει σε αυτές τις κατασκευές μία άλλη χρήση. Γιατί να μην μετατραπούν σε luxury resorts όπου θα μπορούν να προσαράζουν και  κρουαζιερόπλοια; Μία καθαρά eco-friendly και (γιατί όχι) πολυτελής λύση, που αποδεικνύει ότι η ξενοδοχειακή βιομηχανία είναι ικανή να αγκαλιάσει το παρελθόν κοιτάζοντας πάντα προς το μέλλον. Τι να πούμε; Για άλλη μια φορά, μακάρι να χτιστεί και να μη βυθιστεί.



Poseidon


Ο L. Bruce Jones πρόεδρος της U.S. Submarines, Inc είχε την ιδέα να φτιάξει ένα υποβρύχιο ξενοδοχείο. Οι αρχικοί υπολογισμοί ναυάγησαν αλλά σύμφωνα με τα τελευταία νέα ο σχεδιασμός ξεκίνησε από την αρχή, πάλι στην κοραλλιογενή περιοχή κοντά στις ακτές Φίτζι. Το ξενοδοχείο θα διαθέτει 22 δωμάτια διαστάσεων 50τ.μ. Όλοι οι φιλοξενούμενοι θα έχουν από το δωμάτιο τους οπτικό πεδίο 270 μοιρών στον ωκεανό χάρη στα ειδικά ακριλικά τζάμια πάχους 100mm που θα αποτελούν το 70% των τοίχων. Ακόμα δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει ειδικός καθαριστής τζαμιών που να τα καθαρίζει απ’ έξω. Επίσης, το ξενοδοχείο θα έχει βιβλιοθήκη, αίθουσα συνεδρίων, εκκλησάκι για γαμήλιες τελετές, εστιατόριο, μπαρ, spa και μία luxury suite 110τ.μ. Το συγκεκριμένο εγχείρημα μπορεί να μη μοιάζει «οικολογικό» με την πρώτη ματιά, όμως με τους πάγους να λιώνουν και τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει διαρκώς, ίσως τα υποβρύχια ξενοδοχεία να είναι το μέλλον. Τι να πούμε; Μακάρι να βυθιστεί και να μη ξαναβγεί ποτέ στην επιφάνεια (με την καλή έννοια πάντα).



Galactic Suite


Αν πιστεύετε ότι ο τουρισμός στο διάστημα απέχει ακόμα πολλά χρόνια, κάνετε λάθος- το Galactic Suite για παράδειγμα, έχει ήδη αρχίσει να κατασκευάζεται. Υπολογίζεται να κοστίσει περίπου 2 δις ευρώ και θα διαθέτει μονάχα τρία δωμάτια ικανά να φιλοξενήσουν συνολικά έξι άτομα. Η διαμονή στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο όμως, απαιτεί κάτι παραπάνω από μία απλή κράτηση: όλοι οι επισκέπτες του θα πρέπει να περάσουν εντατική εκπαίδευση διάρκειας 8 εβδομάδων και κατά τη διάρκεια της διαμονής τους να φορούν συνεχώς ειδικές στολές Velcro. Σύμφωνα με την εταιρία που έχει αναλάβει το Galactic Suite οι 3 διανυκτερεύσεις θα κοστίζουν γύρω στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Τι να πούμε; Μακάρι να φτιαχτεί και να εκτοξευτεί έξω από τη στρατόσφαιρα.



Aeros


Με την άνοδο της στάθμης των υδάτων άλλοι κοιτούν στον βυθό της θάλασσας και άλλοι στον ουρανό. Το δεύτερο κάνει η εταιρία WATG που σχεδίασε το Aeros (όχι σαλάμι, ξενοδοχείο). Ένα ιπτάμενο δηλαδή ξενοδοχείο, με σχεδιασμό που του επιτρέπει να απογειώνεται σαν αεροπλάνο και να προσγειώνεται σαν ελικόπτερο. Εκτός από εστιατόριο, μαγαζιά, πολυτελή δωμάτια και σουίτες θα διαθέτει και πολλά διαφανή πατώματα, έτσι ώστε οι καλεσμένοι του να μπορούν να χαζεύουν τη θέα. Τι να πούμε; Μακάρι να κατασκευαστεί και καλοτάξιδο.



Lunatic


Για όσους θέλουν να απολαύσουν μια διαστημική εμπειρία αλλά ταυτόχρονα θέλουν και να πατάνε σε σταθερό έδαφος, η πιο προφανής λύση είναι η Σελήνη. Ένα ξενοδοχείο στη Σελήνη άλλωστε δεν είναι και καμία πρόσφατη ιδέα: το 1968, στην ταινία «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» (2001: A Space Odyssey) βλέπουμε τη διαφήμιση για ένα ξενοδοχείο Hilton που θα χτιστεί στην επιφάνεια του φεγγαριού. Μπορεί να βρισκόμαστε στο έτος 2011 και ακόμα να μην έχουμε δει κάτι τέτοιο, αλλά η εταιρία Hans-Jurgen Rombaut and Wimberly Allison Tong & Goo υπόσχεται ότι μέχρι το 2050 το ξενοδοχείο Lunatic θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. Πώς θα μπορεί κανείς να πάει εκεί, πού θα βρίσκει ο σεφ φρέσκα υλικά, αν θα επιτρέπονται τα κατοικίδια και άλλες τέτοιες ερωτήσεις παραμένουν αναπάντητες προς το παρών. Τι να πούμε; Μακάρι να χτιστεί και να είναι στην κυριολεξία από άλλον κόσμο.
thea.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com