Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Σοκαλατούχο γάλα: Διαφωνία μεταξύ των διατροφολόγων

Μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει στις ΗΠΑ για το αν το σοκολατούχο γάλα πρέπει ή όχι να συμπεριλαμβάνεται στο διαιτολόγιο ενός παιδιού.

Η έκρηξη της παιδικής παχυσαρκίας είναι ο παράγοντας, που βασικά θέτει έναν έντονο σκεπτικισμό για το σοκαλατούχο γάλα, το οποίο έχει περισσότερες θερμίδες....


Ωστόσο, οι διατροφολόγοι εκτιμούν ότι τα οφέλη που έχει η κατανάλωσή του από τα παιδιά είναι περισσότερα, μια και συμβάλλει στο «χτίσιμο» του μυοσκελετικού συστήματος χάρη στις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία, που περιέχει.

Το Εθνικό Συμβούλιο Καθημερινής Διατροφή στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θεωρεί την κατανάλωση του σοκολατούχου γάλακτος ασφαλή για την υγεία των παιδιών.

«Τα παιδιά, που καταναλώνουν σοκολατούχο γάλα, ικανοποιούν το μεγαλύτερο μέρος των καθημερινών τους αναγκών. Δεν επιβαρύνονται με περισσότερη ζάχαρη ή λιπαρά και, τέλος, δεν αποδεικνύεται –βάσει των ερευνών- ότι τα παιδιά αυτά είναι βαρύτερα από εκείνα, που δεν πίνουν σοκολατούχο γάλα», ήταν η ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Διατροφής.

Είναι δεδομένο ότι οι διατροφολόγοι βρίσκονται σε διχογνωμία και για το κατά πόσον είναι καλύτερο για ένα παιδί να πίνει σοκαλατούχο γάλα από το να μην πίνει καθόλου.

«Το να κάνουμε ένα παιδί να πάρει το απαιτούμενο ασβέστιό του από σοκαλατούχο γάλα είναι σαν να του λέμε να φάει μηλόπιτα αντί για μήλα!», λένε χαρακτηριστικά οι πολέμιοι της λύσης του σοκολατούχου γάλακτος!

Πάντως, αντικειμενικά μιλώντας και πέρα από το θέμα των… θερμίδων, που περιέχονται σε ένα σοκαλατούχο γάλα, η σύστασή του θεωρείται πλήρης και η προσθήκη της τεχνητής του γεύσης δεν επηρεάζει στο ελάχιστον τόσο την παροχή βιταμινών, όσο και την πρόσληψη των θρεπτικών συστατικών του!

Όπως λένε οι διατροφολόγοι, το σοκολατούχο γάλα περιέχει τα θρεπτικά συστατικά του λευκού γάλακτος, συμπεριλαμβανομένου του ασβεστίου, του κάλιου, του φώσφορου, τις πρωτεΐνες, των βιταμικών D, Α, Β12, και της ριβοφλαβίνης και της νιασίνης.
mother.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com