Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Οι καλύτερες αφίσες ταινιών που έγιναν ποτέ!


The Godfather poster(Paramount)

Τρέιλερ, τηλεοπτικές διαφημίσεις, συνεντεύξεις με τους σταρ... η μηχανή μάρκετινγκ του κινηματογράφου είναι μια βιομηχανία εκατομμυρίων δολαρίων.
Παρ' όλ' αυτά όμως, στον αιώνα του σινεμά, τίποτα δεν πουλάει περισσότερο μια ταινία από την αφίσα της. Από τις πιο δημιουργικά καλλιτεχνικές ως τις πιο εντυπωσιακές μου μοιάζουν σαν σε τραβάνε μέσα από το χαρτί, το MSN εντόπισε τις πιο αξιόλογες...

300

300 (Warner)
Βρήκαμε μια σειρά από εκθαμβωτικές εικόνες για τους 300, οι περισσότερες επικέντρωναν το βλέμμα μας στα υπερμεγέθη μπράτσα των πρωταγωνιστών. Η δική μας αγαπημένη αφίσα είναι αυτή με το ιλιγγιώδες concept της μάχης στην άκρη του βράχου, που παραμένει πιστό στο κλασσικό εικονογραφημένο μυθιστόρημα.

Alien

Alien (Fox)
Και τώρα μια sci-fi εικόνα, η αφίσα της ταινίας Alien δείχνει απειλητικά τον τρόμο που κρύβεται μέσα μας.


American Beauty

American Beauty (Rex)
Αποτελεί ένδειξη μεγάλης επιτυχίας όταν το κείμενο είναι περιττό σε μια αφίσα. Ακόμη κι αν δεν έγραφε πουθενά τον τίτλο: "American Beauty" θα αναγνωρίζαμε αμέσως ποιά είναι αυτή η ταινία.

Breakfast At Tiffany's

Breakfast At Tiffany's (Rex)
Χρειαζόμαστε άλλο λόγο πέρα από την Όντρεϋ Χέμπορν για να συμπεριλάβουμε αυτή την αφίσα στις καλύτερες; Μάλλον όχι.

E.T.

Υπάρχει πιο συγκλονιστική εικόνα από αυτή σε ολόληρη τη χώρα του κινηματογράφου; Αν υπάρχει, πιθανότατα θα είναι κάποια του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Αλλά θα επανέλθουμε σε αυτό αργότερα.

Fear And Loathing In Las Vegas

Fear And Loathing In Las Vegas (Rex)
Rex
Ο Τζόνι Ντεπ Johnny στο ρόλο του Hunter S Thompson σε μια παραμορφωμένη από τα ναρκωτικά πραγματικότητα. Η ταινία το χάνει κάπως προς το τέλος αλλά στην αφίσα βρίσκεται όλο το νόημα.


Indiana Jones

Indiana Jones (Rex)
Rex
Ολόκληρο το δημιουργικό του αυθεντικού Ιντιάνα Τζόουνς (ακτό από "το Βασίλειο του Κρυστάλινου Κρανίου") είναι σκέτη απόλαυση. Μια ολόκληρη γενιά είχε γεμίσει τους τοίχους του δωματίου της με αυτές τις αφίσες.

In The Loop

In The Loop (Momentum)
Momentum
Η βρετανική πολιτική σάτυρα του Αρμάντο Ιανούτσι έκοβε σαν ξυράφι και το δημιουργικό της αφίσας ταίριαζε απόλυτα. Πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρχουν μερικές από αυτές τις αφίσες ακόμα στο Ουεστμίνστερ.

Jurassic Park

Jurassic Park (Universal)
Το Τζουράσικ Παρκ χρησιμοποίησε την ίδια διαφήμιση για την ταινία με αυτήν που χρησιμοποίησε για το ίδιο το πάρκο μέσα στην ταινία. Έξυπνο. Το συγκεκριμένο logo έγινε φυσικά πασίγνωστο.

King Kong (1933)

King Kong (1933) (Rex)
Rex
Η αλάηθεια είναι ότι έχει μια γοητεία από τα παλιά. Αλλά στη δεκαετία του 30 η ιδέα ενός τεράστιου γορίλα να εισβάλει στο Μανχάταν - που απεικονίζεται εκπληκτικά στην αφίσα - πρέπει να ήταν σοκαριστική.


The Departed

The Departed (Warner Bros Inc)
Τολμηρή,έντονη, αιχμαλωτίζει τους τρεις χαρακτήρες που φτάνουν στα όριά τους, αυτή η αφίσα μας λέει ότι ο Σκορτσέζε είχε δει την ουσία του "Πληροφοριοδότη" πολύ καιρό προτού προβληθεί.

Moon

Moon (Momentum)
Αν δεν έχετε δει το Moon (πολλοί δεν την έχουν δει) χάνετε μια πρωτοποριακή sci-fi ταινία. Το ρετρό δημιουργικό της αφίσας είναι πολύ κουλ!

Scarface

Scarface (Rex)
Η απειλή της μαζικής βίας κρύβεται πίσω από το βλέμμα του Πατσίνο. Απλό. Ιδιοφυές. Μνημειώδες.


Scott Pilgrim Vs The World

Scott Pilgrim Vs The World (Universal)
Γεμάτο από κουλ πινελιές οπτικών εφέ του σκηνοθέτη του Hot Fuzz, Έντγκαρ Ράιτ, η ταινία "Scott Pilgrim" περιέχει πολύ φάνκι δημιουργικό υλικό. Αυτό εδώ συγκεκριμένα μας άρεσε πάρα πολύ.

Spider-Man

Spider-Man (Sony Pictures)
Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα έξυπνη ή δημιουργική αφίσα αλλά σίγουρα μας κάνει να θέλουμε να δούμε τον Σπάιντι!

The Godfather

The Godfather (Rex)
Την ημέρα του γάμου της κόρης του, θα πει σε όλους να κάνουν μια ευχή. Αλλά δεν πρέπει να το παρακάνεις μαζί του! Η αφίσα του "Νονού" έχει διαχρονική αξία.

Vertigo


Vertigo (Rex)
Η καταστροφή του Τζέιμς Στιούαρτ από την εμμονή που έχει με την Κιμ Νόβακ στο θρίλερ του Χίτσκοκ απεικονίζεται καταπληκτικά σε αυτή την αφίσα.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com