Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

«Στοιβαγμένοι» σε αποθήκη της Μαγούλας οι φάκελοι κληροδοτημάτων του Υπουργείου Οικονομικών

fakeloi «Στοιβαγμένοι» σε αποθήκη της Μαγούλας οι φάκελοι κληροδοτημάτων του Υπουργείου ΟικονομικώνΕν όψη της δημοσιονομικής κρίσης που έχει περιέλθει η χώρα, το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να αξιοποιήσει η κυβέρνηση για την μείωση του υψηλού δημόσιου χρέους, θα ήταν  η δημόσια περιουσία.



Φυσικά στην δημόσια περιουσία συγκαταλέγονται και τα λεγόμενα κληροδοτήματα και οι σχολάζουσες κληρονομιές που έρχονται στην κατοχή του δημοσίου, όταν κάποιος πεθαίνει και δεν έχει κληρονόμους.
Δυστυχώς αυτά τα κληροδοτήματα δεν αποτέλεσαν ποτέ πρώτη προτεραιότητα για το κράτος, ακόμη και σήμερα που η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, υπάρχουν κληροδοτήματα και σχολάζουσες κληρονομιές αξίας 15-17 δις ευρώ, που το κράτος δεν γνωρίζει καν και τις οποίες πιθανών λυμαίνονται διάφοροι επιτήδειοι...

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στο Υπουργείο Οικονομικών υπάρχει γενική διεύθυνση που ασχολείται αποκλειστικά με αυτά τα ζητήματα, όμως η οργάνωση παραπέμπει για την αναζήτηση φακέλων προς ενημέρωση, είτε στα υπόγεια του υπουργείου, είτε σε αποθήκη που βρίσκεται στην Μαγούλα!
Υπάρχουν δε περιπτώσεις όπου δικηγόροι ή άλλοι ορισθέντες από το δικαστήριο, κατόπιν πρότασης της αρμόδιας επιτροπής,έχουν υπό την επίβλεψή τους κάποιο κληροδότημα υπό πολλά πολλά χρόνια,πιθανόν δεκαετίες.
Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι είναι άδικο να κόβονται συντάξεις ή να χάνουν άνθρωποι την δουλειά τους και το κράτος να μην κάνει το αυτονόητο ιδίως σε περιόδους κρίσης.
«ΜΟL» με πληροφορίες Ελευθεροτυπία
 magoulaonline
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com