Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ο ναυαγός του Ειρηνικού



Λίγες μόλις ώρες μετά τη δημοσίευση των πρώτων φωτογραφιών του περίφημου ναυαγού ή αλλιώς «του ανθρώπου- θαύμα του Ειρηνικού», ερωτήματα εγείρονται γύρω από την απίστευτη ιστορία του Jose Salvador Alvarenga.

Ο άντρας, 37 χρόνων, που κατάφερε να επιζήσει επί 14 ολόκληρους μήνες χαμένος στον ωκεανό, τρώγοντας μόνο ψάρια, πουλιά, χελώνες και πίνοντας το αίμα τους, όταν δεν έβρεχε, μεταφέρθηκε σήμερα στο Majuro την πρωτεύουσα των νησιών Marshall και χάρισε ένα χαμόγελο στους φωτογράφους αναφωνώντας: «Είμαι ζωντανός και δεν το πιστεύω»!

Όλα ξεκίνησαν στα τέλη Δεκεμβρίου 2012, όταν ο ίδιος και ένας φίλος του απέπλευσαν από το Μεξικό για να ψαρέψουν καρχαρίες και ξαφνικά παρασύρθηκαν από τους ανέμους, με αποτέλεσμα να χαθούν στη θάλασσα.

Μετά από τέσσερις εβδομάδες ο έφηβος φίλος του, Ezekiel, δεν κατάφερε να επιβιώσει και άφησε την τελευταία του πνοή πάνω στο σκάφος.

Ο άντρας φαίνεται πως αναγκάστηκε να πετάξει το πτώμα του συντρόφου του στη θάλασσα, μία εμπειρία που μάλλον ήταν ιδιαίτερα τραυματική για εκείνον, καθώς όταν ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους σχετικά με το περιστατικό δε θέλησε να περιγράψει τίποτα, λέγοντας μόνο ότι είναι στενοχωρημένος για αυτό που συνέβη στον φίλο του.

Στη συνέχεια του ταξιδιού του ο Jose δήλωσε πως τρεφόταν με ωμά ψάρια, πουλιά και χελώνες, ενώ είχε φτάσει ακόμη και στο σημείο να πίνει τα ίδια του τα ούρα.





«Κάθε μέρα ήταν ίδια. Μόνο θάλασσα. Η θάλασσα. Μόνο αυτή έβλεπα. Αυτή και το σκάφος. Δεν είχα αίσθηση του χρόνου, γνώριζα όμως ότι αποπλεύσαμε στις 21 Δεκεμβρίου 2012. Ζούσα με ψάρια, που ήταν εύκολο να τα πιάσω και μία φορά έπιασα ένα μικρό καρχαρία. Γνωρίζω τους καρχαρίες, γιατί συνήθιζα να τους ψαρεύω συνέχεια», δήλωσε ο άντρας, ο οποίος επί 15 χρόνια εργαζόταν ως ψαράς.

Ο Jose απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με το πως διατήρησε τη διαύγειά του απάντησε πως «όταν πρέπει να βρεις τροφή και νερό, κρατάς το μυαλό σου σε εγρήγορση. Ακόμη, προσευχόμουν όλη την ώρα για να μείνω ζωντανός».



Η περιπέτεια του ναυαγού έληξε όταν το σκάφος του βρέθηκε το σαββατοκύριακο κοντά στην νοτιότερη κοραλλιογενή ατόλη των νησιών Marshall, την ατόλη Ebon. Ο ίδιος βρήκε τη δύναμη και κολύμπησε μέχρι την ξηρά, όπου δύο γυναίκες τον εντόπισαν να κοιμάται. Οι γυναίκες τρομαγμένες ξεκίνησαν να φωνάζουν, όμως, αφού ο ίδιος τους εξήγησε πως δεν αποτελεί απειλή, ειδοποίησαν τις αρχές και ο Jose μεταφέρθηκε στο μεγαλύτερο χωριό της ατόλης, όπου και του χορηγήθηκε η κατάλληλη φροντίδα. 



Υπεύθυνος των τοπικών αρχών που είδε τον άντρα, φανέρωσε τη δυσπιστία του σχετικά με την ιστορία, καθώς όπως είπε, ο Jose είναι παχύτερος από ότι θα αναμενόταν να είναι κάποιος άντρας που έχει περάσει παρόμοια περιπέτεια.

Ωστόσο, οι γιατροί αναφέρουν πως ο όγκος του άντρα οφείλεται σε πρήξιμο από τις κακουχίες, αλλά πως γενικά βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι αναμενόταν.

Παρά το γεγονός πως η αρτηριακή του πίεση είναι χαμηλή και έχει δυσκολία στο περπάτημα, οι γιατροί τονίζουν πως η μεγαλύτερη πρόκληση των επόμενων ημερών θα είναι η πνευματική του αποκατάσταση και όχι η σωματική.



Πράγματι, ο Jose καθισμένος στην καρέκλα του νοσοκομείου της πρωτεύουσας των νησιών Marshall, Majuro, όπου μεταφέρθηκε σήμερα, φαίνεται πως δεν θυμάται πολλά πράγματα από το ταξίδι του. Επίσης, γνωρίζει πως έχει γυναίκα και παιδί, αλλά δεν θυμάται τηλέφωνα και διευθύνσεις. Μάλιστα, δηλώνει πως το μόνο πράγμα που θέλει είναι να πάει σπίτι του και να δει την οικογένειά του, η σκέψη της οποίας του έδινε δύναμη όλους αυτούς τους μήνες και η οποία πιθανώς νομίζει πως είναι νεκρός.

Προς το παρόν, με τη βοήθεια του πρεσβευτή των ΗΠΑ οι τοπικές αρχές έλαβαν πληροφορίες σχετικά με τη γυναίκα και το παιδί του ναυαγού και αναμένεται να κανονιστούν συναντήσεις για την επανένωση της οικογένειας.



Μέχρι τότε ο Jose Salvador Alvarenga θα παραμείνει στο νοσοκομείο ακλουθώντας μία αυστηρή δίαιτα, παρά τα εκατοντάδες φαγητά- προσφορές που φτάνουν για εκείνον.

«Είχα σκεφτεί την αυτοκτονία, αλλά δεν μπορούσα να το κάνω. Αντί για αυτό προσευχήθηκα. Ευχαριστώ το Θεό που είμαι ζωντανός! Ευχαριστώ τα ψάρια που έπιασα για να φάω», δηλώνει ως άλλος Tom Hanks ο ταλαιπωρημένος άντρας, που δεν είναι σε θέση να θυμηθεί ούτε καν την ακριβή ηλικία του.




Επιμέλεια: Κλειώ Μπετσάκου

zougla.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com