Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΙΓΚΟΥΑΖΟΥ :Τα μανιασμένα νερά των 275 καταρρακτών!

Σύμφωνα με ένα μύθο, ένας Θεός σκόπευε να νυμφευθεί με μία όμορφη ντόπια κοπέλα που ονομαζόταν Ναϊπί. Όταν όμως εκείνη τον παράτησε και έφυγε με τον θνητό αγαπημένο της Ταρομπά με ένα κανό, ο θεός χώρισε τον ποταμό, δημιουργώντας τους καταρράκτες και καταδικάζοντας τους δύο εραστές σε αιώνια πτώση…
Κάπως έτσι πιστεύουν παλιότερα οι ντόπιοι κάτοικοι της περιοχής ότι σχηματίστηκαν οι Καταρράκτες Ιγκουαζού (Iguazu Falls).
Είναι ένα σύμπλεγμα 275 καταρρακτών που δημιουργούνται από τον ποταμό Ιγκουαζού. Βρίσκονται στα σύνορα της πολιτείας Παρανά που ανήκει στην Βραζιλία και της επαρχίας Μισιόνες που ανήκει στην Αργεντινή. Οι καταρράκτες χωρίζουν τον ομώνυμο ποταμό σε πάνω και κάτω Ιγκουαζού.
Οι καταρράκτες αποτελούν μέρος των δύο φυσικών πάρκων Εθνικό Πάρκο Καταρρακτών Ιγκουαζού και Εθνικό Πάρκο Ιγκουαζού, που το 1984 και το 1987 αντίστοιχα συμπεριελήφθησαν από την UNESCO στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

radar.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com