Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ποιο είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά μας τις γιορτές;

Ποιο είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά μας τις γιορτές;
Μην νιώθεις ενοχές αν δεν μπορείς να του προσφέρεις το δώρο που έχει δει στη διαφήμιση και ζητά πεισματικά. Τα παιδιά δεν έχουν ανάγκη μόνο τα υλικά δώρα. Ας τους χαρίσουμε όμορφες στιγμές και αναμνήσεις που αντέχουν στο χρόνο.
Πολλοί γονείς αισθάνονται ενοχικά επειδή δε μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους όσα δώρα τους ζητούν, ή δε μπορούν να σχεδιάσουν τις γιορτινές μέρες όσο μαγικά θα ήθελαν.
Αν και κατανοητό, λόγω του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε, στην πραγματικότητα αυτά που χρειάζονται τα παιδιά για να νιώσουν πλήρη και ευτυχισμένα, είναι συνήθως διαφορετικά από αυτά που οι γονείς έχουν στο μυαλό τους.
Το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε φέτος στα παιδιά είναι η φροντίδα και η παρέα μας και είναι δωρεάν! Οργανώνοντας οικογενειακές δραστηριότητες, παίζοντας μαζί με τα παιδιά, κάνοντας βόλτες, γεμίζουμε τα παιδιά ασφάλεια και αυτοεκτίμηση. Το μήνυμα που τους περνούμε, είναι πως είναι αποδεκτά και πως η παρουσία τους μας κάνει χαρούμενους χωρίς να χρειαζόμαστε υλικά αγαθά. Τους δείχνουμε πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος με τα άτομα που αγαπάς.
Επιπλέον, τους μαθαίνουμε να σκέφτονται εναλλακτικά και να μη στηρίζονται μόνο στα έτοιμα παιχνίδια, αλλά και στη φαντασία τους για να απασχοληθούν και να διασκεδάσουν. Άλλωστε, το πραγματικό πνεύμα των γιορτών είναι η ζεστασιά και η θαλπωρή της οικογένεια και όχι ο αριθμός των δώρων κάτω από το χριστουγεννιάτικό δέντρο.
Πρέπει, τέλος, να τονίσουμε πως προϋπόθεση για να περάσουν τα παιδιά μας χαρούμενες γιορτές, είναι οι γονείς να προσπαθήσουν να αφήσουν τις έννοιες έξω από το σπίτι. Αυτές οι γιορτές ας είναι το καταφύγιό τους για να ανασυγκροτήσουν τις δυνάμεις τους.

faysbook.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com