Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Εύκολα κουλουράκια πορτοκαλιού

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής

1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι φυσικός χυμός πορτοκάλι
1 κ.γ. σόδα φαγητού
1 βανίλια
1 κιλό περίπου αλεύρι κοσκινισμένο
1-2 κρόκοι αυγού


Διαδικασία συνταγής

Χτυπάμε με σύρμα την ζάχαρη με το σπορέλαιο. Προσθέτουμε λίγο αλεύρι, την βανίλια και ανακατεύουμε.
Έπειτα προσθέτουμε τον μισό χυμό πορτοκαλιού και λίγο αλεύρι ακόμη.
Διαλύουμε την σόδα φαγητού μέσα στον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού με προσοχή πάνω από το σκεύος που χρησιμοποιούμε, γιατί θα αφρίσει και αν χυθεί θέλουμε να πέσει μέσα στο μείγμα μας.
Συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι τόσο όσο να μην κολλάει στα χέρια και μην μας ανοίγει (να μην «σκάει»).
Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολα και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180οC. Πλάθουμε την ζύμη μας σε πλεξούδες και βάζουμε στο ταψί.
Χτυπάμε τον κρόκο με πηρουνάκι και αλοίφουμε τα κουλουράκια μας. Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα αποθηκεύουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Ακόμη και αν μας φαίνεται ότι θέλουν κι άλλο ψήσιμο τα βγάζουμε στα 20 λεπτά για να είναι μαλακά εσωτερικά.


https://www.cooklos.gr/syntages/eykola-koyloyrakia-portokalioy

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com