Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τα ιδιαίτερα διατροφικά χαρακτηριστικά του αμύγδαλου

Tα αμύγδαλα είναι πλούσια σε φυτικής προέλευσης πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, ενώ τα λιπαρά που

περιέχουν είναι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό μονοακόρεστα και πολυακόρεστα, τα λεγόμενα «καλά» λιπαρά, που εμφανίζουν καρδιο-προστατευτικές ιδιότητες και βοηθούν στη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ, ιδιαίτερα όταν καταναλώνονται σε αντικατάσταση των κορεσμένων λιπαρών οξέων.

Παράλληλα, αποτελούν πολύ καλή πηγή βιταμίνης Ε, η οποία δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, ενισχύοντας την άμυνα του οργανισμού και προστατεύοντας τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες, που συνδέεται με τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων χρόνιων νοσημάτων. Ακόμη, τα αμύγδαλα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε μαγνήσιο, ενώ προσφέρουν και σημαντικές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β και πολύτιμων μετάλλων και ιχνοστοιχείων όπως το ασβέστιο, ο σίδηρος, το κάλιο, ο φώσφορος και ο ψευδάργυρος.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com