περιέχουν είναι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό μονοακόρεστα και πολυακόρεστα, τα λεγόμενα «καλά» λιπαρά, που εμφανίζουν καρδιο-προστατευτικές ιδιότητες και βοηθούν στη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ, ιδιαίτερα όταν καταναλώνονται σε αντικατάσταση των κορεσμένων λιπαρών οξέων.
Παράλληλα, αποτελούν πολύ καλή πηγή βιταμίνης Ε, η οποία δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, ενισχύοντας την άμυνα του οργανισμού και προστατεύοντας τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες, που συνδέεται με τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων χρόνιων νοσημάτων. Ακόμη, τα αμύγδαλα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε μαγνήσιο, ενώ προσφέρουν και σημαντικές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β και πολύτιμων μετάλλων και ιχνοστοιχείων όπως το ασβέστιο, ο σίδηρος, το κάλιο, ο φώσφορος και ο ψευδάργυρος.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.