Συστατικά
- Αλεύρι 250γρ
- Μπέικιν 5γρ
- Αυγά 2 τμχ
- Κρόκοι 2 τμχ
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- Ζάχαρη 200γρ
- Ξηροί καρποί 200γρ
- Βανίλια
Εκτέλεση
Βήμα 1: Χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους, την ζάχαρη και το ξύσμα πολύ καλά να ασπρίσουν
Βήμα 2: Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρώς με το φτερό
Βήμα 3: Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς ανακατεύουμε ελαφρά και έπειτα αδειάζουμε το μείγμα σε αλευρωμένο πάγκο
Βήμα 4: Αλευρώνουμε τα χέρια μου και δίνουμε στο ζυμάρι μακρόστενο σχήμα
Βήμα 5: Το μεταφέρουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά
Βήμα 6: Το βγάζουμε και όσο είναι ζεστό το κόβουμε σε λεπτές φέτες 0,5 εκ και το απλώνουμε στο ταψί (λαμαρίνα).
Βήμα 7: Ψήνουμε και από τις 2 πλευρές για περίπου 10 με 15 λεπτά στους 100 με 110 βαθμούς.
Πολύ καλή και εύκολη συνταγή, ευχαριστούμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΉθελα να σας προτείνω έναν τρόπο να γίνουν ακόμα πιο εντυπωσιακά αυτά τα κουλουράκια. Αντί να δώσετε στο αλεύρι μακρόστενο σχήμα, μπορείτε να τα διαμορφώσετε σε όποιο σχήμα θέλετε με πρωτότυπα κουπάτ σε διάφορα σχέδια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πιέσετε το κουπ πατ πάνω στο ζυμάρι πριν ψηθεί και ύστερα να το αφαιρέσετε απαλά. Τα κουλουράκια θα ψηθούν στο σχήμα του ζυμαριού και θα είναι ξεχωριστά.
Έτσι, αυτά τα εύκολα κουλουράκια θα γίνουν η ιδανική λιχουδιά για το παιδικό πάρτυ!