ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
800γρ.- 1 κιλό αρνάκι από μπούτι (κομμένο σε μπουκιές)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
4 πατάτες σε ροδέλες
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1- 2 λεμόνια (ο χυμός του και το ξύσμα του)
2 κλαδάκια δυόσμος ή 1 κ.γ. αποξηραμένος
2 κλαδάκια ρίγανη ή 1 κ.γ. αποξηραμένη
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα λαχανικά και το αρνάκι. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε μέσα λαδόκολλα. Βάζουμε μέσα όλα τα υλικά εκτός από το χυμό λεμονιού. Κλείνουμε καλά την λαδόκολλα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 2 ώρες. Εναλλακτικά μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό σε γάστρα.
Πριν το σερβίρισμα περιχύνουμε με χυμό λεμονιού.
https://www.cooklos.gr/ syntages/arnaki-sto-harti
Υλικά συνταγής
800γρ.- 1 κιλό αρνάκι από μπούτι (κομμένο σε μπουκιές)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
4 πατάτες σε ροδέλες
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1- 2 λεμόνια (ο χυμός του και το ξύσμα του)
2 κλαδάκια δυόσμος ή 1 κ.γ. αποξηραμένος
2 κλαδάκια ρίγανη ή 1 κ.γ. αποξηραμένη
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα λαχανικά και το αρνάκι. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε μέσα λαδόκολλα. Βάζουμε μέσα όλα τα υλικά εκτός από το χυμό λεμονιού. Κλείνουμε καλά την λαδόκολλα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 2 ώρες. Εναλλακτικά μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό σε γάστρα.
Πριν το σερβίρισμα περιχύνουμε με χυμό λεμονιού.
https://www.cooklos.gr/
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.