Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Πεντανόστιμη πατατοσαλάτα

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
1½ κιλό πατάτες
1 κ.γ. κόλιανδρος σε σκόνη
ζωμός κοτόπουλο ή νερό
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πρασινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. μαγιονέζα
2 κ.σ. μουστάρδα (κοφτές)
1 λεμόνι (ο χυμός του)
αλάτι
πιπέρι


Διαδικασία συνταγής
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις τοποθετούμε σε κατσαρόλα με ζωμό κότας, αλάτι και τον κόλιανδρο. Ο ζωμός πρέπει να σκεπάζει καλά τις πατάτες.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο αλάτι και βράζουμε για 30-40 λεπτά από την ώρα που θα πάρουν βράση, μέχρι να μαλακώσουν (τρυπάμε με πιρούνι για να ελέγξουμε αν μαλάκωσαν).
Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις κρυώνουμε με κρύο, τρεχούμενο νερό. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
Σε μπολ ετοιμάζουμε μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά μας, ανακατεύοντάς τα όλα μαζί. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τις πατάτες, αφού πρώτα κρυώσουν εντελώς και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα και έπειτα σερβίρουμε.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com