Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Wake Up! 8 τροφές που δεν πρέπει να έχεις στο πρωινό σου

Το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας είναι το πρωινό. Ναι, αυτό ακούς περίπου από τη στιγμή που ήρθες στη ζωή. Άλλωστε, ακόμα και όταν προσπαθούσες να το παρακάμψεις, είτε η μαμά σου είτε η γιαγιά σου, ήταν στο σωστό μέρος τη λάθος (μπορεί και όχι) στιγμή, για να στο υπενθυμίσουν. Και, μπορεί να πιστεύεις ότι ήταν λίγο υπερβολικές, όμως, πράγματι, το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα ενός 24ωρου.
Επειδή, όμως, η άνοδος του Fitness Field, τα τελευταία χρόνια, είναι ραγδαία, η επιστήμη έρχεται να συμπληρώσει την κρίση της μαμάς σου. Το σωστό πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. «Και, τι κάνει ένα πρωινό γεύμα σωστό;» αναρωτιέσαι. Μα, φυσικά, οι τροφές που περιέχει και τα θρεπτικά τους στοιχεία.

Τι λες, λοιπόν, να ρίξουμε μία ματιά στις τροφές που ΔΕΝ πρέπει να έχεις στο πρωινό σου γεύμα; (σε θέλω ήρεμη, όμως, γιατί μερικές είναι αρκετά γνωστές και διαχρονικά… πρωινές!)


– Αλλαντικά. Ναι, ένα τοστάκι είναι το πιο εύκολο σνακ που μπορείς να ετοιμάσεις, όταν το μάτι σου δεν έχει ακόμα ανοίξει. Εμένα, μου αρέσει με δύο φέτες κίτρινο τυρί. Εσένα; Αν θες το αλλαντικό σου, προτίμησε την καπνιστή γαλοπούλα. Γιατί, τα επεξεργασμένα κρέατα, όπως το σαλάμι αέρος ή το μπέικον είναι πλούσια σε λιπαρά και αλάτι.
– Δημητριακά με ζάχαρη και σοκολάτα. Γιατί να φορτώνεις το μπολάκι σου με θερμίδες και άφθονη ζάχαρη, όταν μπορείς να προτιμήσεις τα απλά με γάλα χαμηλών λιπαρών; Και αν δεν μπορώ να σε πείσω εγώ, ρίξε μία πιο προσεκτική ματιά στις ετικέτες της κάθε συσκευασίας δημητριακών και άσε τις αποδείξεις να μιλήσουν για την υγεία σου.
– Πίνεις πλήρες γάλα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, έχει τα ίδια ακριβώς θρεπτικά συστατικά με το γάλα μειωμένων λιπαρών. Άρα;
– Έτοιμα σάντουιτς. Αρκετά εύκολη λύση για εσένα που δε θες και να ετοιμάσεις πολλά πρωί – πρωί. Μήπως, όμως, αν σου πω ότι τα υλικά τους δεν είναι συνήθως και τα πιο φρέσκα που θα βρεις, αρχίσεις να το φτιάχνεις μόνη σου;
– Ανάμεικτοι χυμοί μακράς διαρκείας. Και πάνω που απολαμβάνεις χαλαρή το χυμό σου, έρχεται αυτό το άρθρο να σε κάνει να στραβοκαταπιείς. Κράτα στο πίσω μέρος του μυαλού σου πως συνήθως ό,τι κρατά πάνω από μήνα, κρύβει άφθονη ζάχαρη και συντηρητικά, για να φαίνεται φρέσκο και ζουμερό.
– Προλαβαίνεις να πιεις το καφεδάκι σου και αφήνεις το στομάχι άδειο. Μπισκοτάκια, κουλουράκια, πτι-φουρ και ό,τι σε μορφή κουλουρακίου μπορείς να φανταστείς, πρόσθεσε το άφοβα ως συνοδευτικό του καφέ.
– Μία φέτα ψωμί με βούτυρο για το δρόμο. Και όλα τα επεξεργασμένα λιπαρά που κρύβει το βούτυρο τα έχεις στο χεράκι σου και πολύ σύντομα στο στομαχάκι σου. Oops.
– Γιαούρτι. Παραμένει υγιεινό, όμως, όταν το απολαμβάνεις με άδειο στομάχι, ο οργανισμός απορροφά μόλις το 1/4 των θρεπτικών του συστατικών.

tlife.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

1 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com