Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με ζαχαρόπαστα

Υλικά συνταγής
 
440γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο
1 πρέζα αλάτι
320γρ. βούτυρο φρέσκο
210γρ. ζάχαρη
1 αυγό μεγάλο
1 κ.σ. γάλα
2 πορτοκάλια (ξύσμα)
1 βανίλια
για το στόλισμα
600-700γρ. πράσινη ζαχαρόπαστα (ή άλλο χρώμα της αρεσκείας σας)
τρούφα


Διαδικασία συνταγής
 
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το μπέικιν και χτυπάμε με το μίξερ στην πολύ χαμηλή ταχύτητα ή ζυμώνουμε με το χέρι.
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 2 μπάλες, τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Αλευρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και τη ζύμη από πάνω και ανοίγουμε σε χοντρά φύλλα.
Παίρνουμε κουπάτ δεντράκια και κόβουμε τα μπισκότα. Σε ταψί βάζουμε λαδόκολλα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
Ψήνουμε τα μπισκότα μας για 15 λεπτά περίπου, ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου. Να είναι σκληρά από την κάτω πλευρά. Δεν είναι απαραίτητο να πάρουν χρώμα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί πριν τα βγάλουμε. Ανοίγουμε τη ζαχαρόπαστα σε λεπτό φύλλο και κόβουμε σε δεντράκια με το ίδιο κουπάτ που χρησιμοποιήσαμε για τα μπισκότα. Βάζουμε σε ένα ποτηράκι λίγο νερό. Αλείφουμε την κάτω πλευρά της ζαχαρόπαστας με λίγο νεράκι και την κολλάμε πάνω στο μπισκότο. Αν χρησιμοποιούμε τρούφα, βάζουμε την τρούφα σε πιάτο. Αλείφουμε με λίγο νερό τα σημεία της ζαχαρόπαστας που θέλουμε να στολίσουμε με τρούφα και βουτάμε το μπισκότο μέσα στο πιάτο με την τρούφα. Αφήνουμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν.
Μπορούμε να τα κάνουμε δωράκια. Παίρνουμε διάφανα σακουλάκια και κορδέλες της αρεσκείας μας και τυλίγουμε κάθε μπισκότο χωριστά.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com