Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τα πιο συνηθισμένα λάθη που όλοι κάνουμε στο πρωινό μας

Το ξυπνητήρι χτυπά και η μέρα σου ξεκινά. Πώς, όμως, θα ξεκινήσει σωστά; Με ένα πλήρες πρωινό. Εντάξει, η πρώτη κίνηση που θα κάνεις είναι να τσεκάρεις το κινητό σου, για να δεις το λίγο τα e-mails, λίγο το instagram, λίγο οτιδήποτε άσχετο σου έρθει στο μυαλό εκείνη τη στιγμή.
Αφού ρίξεις νερό στο πρόσωπο σου, αυτό που ακολουθεί είναι ένα χορταστικό πρωινό. Επανέφερε στο μυαλό σου τη φωνή της μαμάς και της γιαγιάς σου, οι οποίες δεν έχαναν ευκαιρία να σου υπενθυμίσουν ότι είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Στο πρωινό γεύμα υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων. Από τη μία, εκείνοι που επιμελούνται μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια και φροντίζουν το ψυγείο τους να είναι γεμάτο από τα απαραίτητα. Από την άλλη, εκείνοι που τρώνε ό,τι βρουν μπροστά τους. Πάντως, και οι δύο έχουν την πιθανότητα να κάνουν λάθη στο πρωινό τους γεύμα. Ποια είναι, όμως, τα πιο συνηθισμένα που όλοι (και εσύ και εγώ) κάνουμε;
– Παίρνεις συχνά κάτι από το δρόμο. Ναι, η σκέψη να αγοράσεις κάτι έτοιμο και να μην περάσεις το πρωινό σου στην κουζίνα, εξασφαλίζοντας και λίγο παραπάνω ύπνο, είναι αρκετά δελεαστική. Όμως, δε θέλω να ξεχνάς ότι το τοστάκι που θα φας απ’εξω δεν έχει καμία απολύτως (θερμιδική) σχέση με εκείνο που φτιάχνεις με τα χεράκια σου. Άσε που μόλις μυρίσεις τη ζεστή κασερόπιτα, οι πιθανότητες να μπεις στο cafe για ένα ταπεινό κουλούρι Θεσσαλονίκης και να βγεις με το γεμιστό κρουασάν αυξάνονται δραματικά.
– Το πιάτο σου περιλαμβάνει κυρίως υδατάνθρακες και όχι πρωτεΐνη.  Το να συνδυάσεις το καφεδάκι σου με ένα νόστιμο muffin ή donuts είναι γευστικά ηδονικό. Μήπως, όμως, να προσθέσεις και δύο βραστά αβγά, τα οποία θα σε κρατήσουν χορτάτη για περισσότερη ώρα;
– Γεμίζεις το μισό πιάτο. Ναι μεν θες να φας, αλλά να μην καταναλώσεις μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που φαντάζεσαι ότι ταιριάζει στα κιλά σου. Τα λιπαρά σε φοβίζουν, όμως δε θέλω να ξεχνάς ότι υπάρχουν τροφές πλούσιες στα γνωστά «καλά» λιπαρά. Συνδύασε το γιαούρτι σου με ξηρούς καρπούς και φρούτα. Το αυγό σου με λίγο αγγούρι και ντομάτα.
– Βάζεις υπερβολική ζάχαρη στον καφέ σου. Αν ρωτήσεις το διατροφολόγο σου, θα σου πει ότι πρέπει να την αφαιρέσεις από την κούπα του καφέ σου. Σκέψου, απλά, πόση ζάχαρη προσθέτεις. Συχνά, ξεπερνά τα δύο κουταλάκια του γλυκού. Και είναι μόλις εννιά το πρωί…
– Τρως πρωινό αργά. Από τις 10 ξεκινά το δεκατιανό βρε… Πάντως, όσο ασήμαντο και αν σου φαίνεται, μία νέα έρευνα έχει άλλη άποψη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα, όσοι απολάμβαναν το πρωινό τους πριν το ρολόι δείξει 9, πεινούσαν λιγότερα, κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε σύγκριση με εκείνους που δάγκωναν το τοστ τους μετά τις 10.
– Παραλείπεις συστηματικά μερικές τροφές. Καλός ο καφές, το τοστ και τα αβγά, όμως, λίγη ποικιλία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Μη ξεχνάς τα φρούτα και τα λαχανικά σου, τις μπάρες δημητριακών, το μέλι σου.
– Δεν τρως καν πρωινό. Εντάξει, χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω για να καταλάβεις τη σημαντικότητα του;
Το πρωινό σερβιρίστηκε. Έτοιμη;
Breakfast Is Ready!

tlife.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com