ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
4 αυγά
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
2 βανίλιες
1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν
250γρ. στραγγιστό γιαούρτι
3 πορτοκάλια (το ξύσμα τους)
1 πακέτο (500γρ.) φύλλο κρούστας
για το σιρόπι
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
1 πορτοκάλι ξύσμα
3 ποτήρια νερό
Διαδικασία συνταγής
Διαδικασία συνταγής
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη βανίλια, το καλαμποκέλαιο, το μπέικιν, το ξύσμα πορτοκαλιού και το γιαούρτι και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε λωρίδες με φάρδος περίπου 1 δάχτυλο και ανοίγουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε τα φύλλα κρούστας στο μείγμα και ανακατεύουμε με το χέρι πολύ καλά και απαλά για να αφρατέψει. Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25-28 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει αφού το κόψουμε.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μαζί σε κατσαρόλα και μόλις λυώσει η ζάχαρη σιροπιάζουμε την πορτοκαλόπιτα.
Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να ρουφήξει το σιρόπι και σερβίρουμε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.