Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Πορτοκαλόπιτα

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
4 αυγά
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
2 βανίλιες
1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν
250γρ. στραγγιστό γιαούρτι
3 πορτοκάλια (το ξύσμα τους)
1 πακέτο (500γρ.) φύλλο κρούστας
για το σιρόπι
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
1 πορτοκάλι ξύσμα
3 ποτήρια νερό


Διαδικασία συνταγής
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη βανίλια, το καλαμποκέλαιο, το μπέικιν, το ξύσμα πορτοκαλιού και το γιαούρτι και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε λωρίδες με φάρδος περίπου 1 δάχτυλο και ανοίγουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε τα φύλλα κρούστας στο μείγμα και ανακατεύουμε με το χέρι πολύ καλά και απαλά για να αφρατέψει. Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25-28 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει αφού το κόψουμε.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μαζί σε κατσαρόλα και μόλις λυώσει η ζάχαρη σιροπιάζουμε την πορτοκαλόπιτα.
Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να ρουφήξει το σιρόπι και σερβίρουμε.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com