Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Κοτόπουλο σοτέ με δενδρολίβανο, λάιμ και τοματίνια

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο στη μέση
20 τοματίνια κομμένα στη μέση
1 σκελίδα σκόρδο
2 μεγάλα κλαδάκια δενδρολίβανο
1 γλυκολέμονο (ο χυμός του)
2 κ.σ. βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
μιξ μπαχαρικών για μπάρμπεκιου
αλάτι
4 κ.σ. ελαιόλαδο

**********

Διαδικασία συνταγής
Βάζουμε σε δίσκο κοπής τα κοτόπουλα ή σε λαδόκολλα καρυκεύουμε με αλάτι, μιξ μπαχαρικών για μπάρμπεκιου και τα κλαδάκια από το δενδρολίβανο. Χτυπάμε τα κοτόπουλα με μπάτη κρέατος ή αν δεν έχουμε με κάτι βαρύ.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο (ολόκληρο αν δεν μας αρέσει πολύ η μυρωδιά και λιωμένο αν θέλουμε να έχουμε πιο έντονη γεύση) και τα κοτόπουλα.
Σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, γυρνώντας ενδιάμεσα μέχρι να ροδίσουν καλά και προς το τέλος σβήνουμε με το χυμό λάιμ. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα κρατάμε στην άκρη τυλιγμένα με αλουμινόχαρτο για να μην κρυώσουν.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα ντοματίνια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Προς το τέλος προσθέτουμε στο τηγάνι τα φύλλα βασιλικού.
Κόβουμε τα φιλέτα σε φέτες και τα σερβίρουμε μαζί με τα τοματίνια περιχύνοντας με τους χυμούς που έχουν μείνει στο τηγάνι.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com