Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Η θρεπτική αξία των φραγκόσυκων

Το φραγκόσυκο είναι ένα ιδιαίτερο φρούτο, που συναντάμε προς το τέλος του καλοκαιριού, κυρίως σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Κρήτης και των Επτανήσων.
Ουσιαστικά, πρόκειται για τον καρπό μιας «οικογένειας» κάκτων, που ωριμάζει και καταναλώνεται για λίγες εβδομάδες μέσα στο χρόνο.
Όσον αφορά στη θρεπτική τους αξία, τα φραγκόσυκα είναι πηγή φυτικών ινών, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, προάγουν το αίσθημα κορεσμού και ασκούν υπολιπιδαιμική δράση. Επιπλέον, αν και η περιεκτικότητά τους σε μικροθρεπτικά συστατικά διαφοροποιείται ανάλογα με το έδαφος στο οποίο φύεται, είναι πλούσια σε μαγνήσιο, ενώ περιέχουν και σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C και Κ, βιταμινών του συμπλέγματος Β, φωσφόρου και καλίου.
Ακόμη, τα φραγκόσυκα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτοχημικά συστατικά, όπως καροτενοειδή, πολυφαινόλες και βεταλαΐνες, που ασκούν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και προστατεύουν τον οργανισμό από την επιβλαβή δράση των ελεύθερων ριζών. Τέλος, αναφορικά με τη θερμιδική τους αξία, ένα μέτριο φραγκόσυκο αποδίδει περίπου 40 θερμίδες.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com