Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Καλαμπόκι: Θερμίδες & διατροφική αξία

Το καλαμπόκι είναι ένα γευστικό και θρεπτικό λαχανικό που το απολαμβάνουμε συνήθως ψητό αλλά και στις σαλάτες, σε σάλτσες, ακόμη και στην πίτσα.
Παρέχει πληθώρα πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, ο φώσφορος και το μαγνήσιο.
Πού βοηθά το καλαμπόκι και πόσες θερμίδες παρέχει;

Οφέλη

- Βελτιώνει την αρτηριακή πίεση
Ένα φλιτζάνι καλαμπόκι παρέχει περίπου 390 mg κάλιο. Η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας συνιστά πρόσληψη 4.700 mg καλίου την ημέρα για καλή καρδιαγγειακή υγεία.
- Παρέχει αντιοξειδωτικές ουσίες
Όπως όλα τα λαχανικά, το καλαμπόκι προστατεύει τα κύτταρα από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και αυτό το πετυχαίνει χάρη στα αντιοξειδωτικά του. Έτσι, μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, καρκίνου και άλλων χρόνιων παθήσεων. Τα κυριότερα αντιοξειδωτικά του καλαμποκιού είναι τα καροτενοειδή, η βιταμίνη C και η βιταμίνη Ε.
- Κάνει καλό στα μάτια
Τα καροτενοειδή είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για τα μάτια και από το καλαμπόκι παίρνουμε συγκεκριμένα λουτεΐνη και ζεαξανθίνη. Οι δύο αυτές ουσίες προστατεύουν τα υγιή κύτταρα των ματιών από βλαβερά μήκη κύματος φωτός. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Οπτομετρίας, η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη παρέχουν προστασία από χρόνιες παθήσεις των ματιών όπως η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και ο καταρράκτης.
- Βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας
Ένα φλιτζάνι καλαμπόκι παρέχει 3,9 γραμμάρια φυτικές ίνες, οι περισσότερες από τις οποίες ανήκουν στην κατηγορία των αδιάλυτων ινών. Οι αδιάλυτες ίνες δρουν τόσο προληπτικά όσο και κατασταλτικά απέναντι στη δυσκοιλιότητα και επίσης επιταχύνουν την απομάκρυνση τοξινών από τον οργανισμό.
bigstock 180661090

Θερμίδες & θρεπτικά συστατικά

Ένα μέτριο καλαμπόκι παρέχει:
- 77 θερμίδες
- 1 γρ. λίπος
- 17 γρ. υδατάνθρακες
- 2,4 γραμμάρια φυτικές ίνες
- 3 γρ. πρωτεΐνες
- Βιταμίνη Α
- Βιταμίνη Β6
- Βιταμίνη C
- Μαγνήσιο
- Ψευδάργυρο
- Φώσφορο
Onmed.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com