Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τα 5 πιο χορταστικά λαχανικά σύμφωνα με τους διαιτολόγους

Όλοι οι διαιτολόγοι επιμένουν για την θρεπτική αξία των λαχανικών.
Πέρα όμως από την υψηλή περιεκτικότητά τους σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, τα λαχανικά είναι ιδανική προσθήκη στη διατροφή γιατί συμβάλουν στο αίσθημα της πληρότητας περισσότερο από άλλες τροφές.
Δείτε στη gallery που ακολουθεί ποια είναι τα 5 πιο χορταστικά λαχανικά.
Πηγή: Reader’s Digest

Αγκινάρα: Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και διασπάται με αργό ρυθμό στο στομάχι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερεί να γίνει η πέψη, όπως συμβαίνει μετά την κατανάλωση λευκών υδατανθράκων, οι οποίοι διασπώνται αμέσως, ενισχύοντας το αίσθημα της πείνας.

Γλυκοπατάτα: Αν και έχει ενοχοποιηθεί ότι έχει πολλές θερμίδες και η κατανάλωσή της αυξάνει το βάρος, η γλυκοπατάτα έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και το μυστικό για να την απολαύσετε στην πιο υγιεινή της εκδοχή είναι ο τρόπος μαγειρέματος. Προτιμήστε να την βάλετε στο φούρνο με ελάχιστο ελαιόλαδο ή να την καταναλώσετε βραστή, παρά να την τηγανίσετε.

Κουνουπίδι: Ανήκει στην κατηγορία των σταυρανθών λαχανικών και είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, K, φολικό οξύ, φυτικές ίνες και σίδηρο. Το κουνουπίδι έχει ιδιαίτερη γεύση και μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς τρόπους μένοντας το ίδιο γευστικό.

Καρότα: Ακόμα ένα λαχανικό, η κατανάλωση του οποίου αυξάνει το αίσθημα κορεσμού και δεν επιβαρύνει τον οργανισμό.

Λαχανάκια Βρυξελών: Γνωστά για την ισχυρή αντιοξειδωτική και καρκινική τους δράση τα λαχανάκια Βρυξελλών αποτελούν μια ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν να διατηρήσουν το βάρος τους σε φυσιολογικά επίπεδα. Είναι πλούσια σε γλυκοσινολάτες, που παράγουν τα ισοθειοκυανικά έλαια, τα οποία μετατρέπουν τους παράγοντες που προκαλούν καρκίνο σε αβλαβείς ουσίες. Επιπλέον, διεγείρουν την αυτοκαταστροφή των ανθρώπινων καρκινικών κυττάρων.

onmed.gr

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com