Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Κινόα: 5 σοβαροί λόγοι για να την εντάξετε στη διατροφή σας

Η κινόα είναι δημητριακό της Νότιας Αμερικής που έχει μπει δυναμικά τα τελευταία χρόνια στη διατροφή.
Οι σπόροι κινόα είναι πλούσιοι σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Μπορεί να ενσωματωθεί σε πολλές συνταγές, είναι εύπεπτη και πλούσια σε απαραίτητα αμινοξέα.
Δείτε πέντε οφέλη από την κατανάλωση κινόα.

Πηγή: wellandgood.com

Πλήρης πηγή πρωτεϊνών: Η κινόα παρέχει και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα σας για να λειτουργήσει σωστά. Αυτό είναι σπάνιο για φυτική πηγή πρωτεϊνών. Οι πλήρεις πηγές πρωτεϊνών είναι ζωικές, όπως το κοτόπουλο και το βόειο κρέας. Δίνει περίπου οκτώ γραμμάρια πρωτεϊνών ανά φλιτζάνι.

Ωφελεί το πεπτικό: Περιέχει πολλές φυτικές ίνες, πέντε γραμμάρια ανά φλιτζάνι, καλύπτοντας το 20% των ημερήσιων αναγκών. Οι φυτικές ίνες διευκολύνουν τις κινήσεις του εντέρου και κάποιες από αυτές τροφοδοτούν τα καλά βακτήρια της πεπτικής οδού.

Ωφελεί τα οστά: Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε ασβέστιο, φώσφορο και μαγνήσιο, είναι χρήσιμη για την υγεία των οστών και την παραγωγή πρωτεϊνών.

Πλούσια σε φολικό οξύ: Ανήκει στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β και είναι απαραίτητη στη διάρκεια της εγκυμοσύνης καθώς βοηθά στο σχηματισμό του DNA και την ανάπτυξη του εμβρύου.

onmed.gr

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com