Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Κοτόπουλο με λαχανικά στη γάστρα

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
3-4 μπούτια κοτόπουλο
2-3 κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά κομμάτια
2-3 κολοκύθια κομμένα σε χοντρά μισοφέγγαρα
4 μελιτζάνες κομμένες σε χοντρά μισοφέγγαρα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. γεμάτη θυμάρι φρέσκο
1-2 κλαδάκια ρίγανη
1-2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 συσκευασία κονκασέ
1 ποτηράκι μικρό κρασί λευκό
1 κομμάτι βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια (περίπου 2 κ.σ.)
⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

**********

Διαδικασία συνταγής
Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Μόλις κάψει το λάδι προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Μόλις πάρουν χρώμα τα μπούτια τα βάζουμε σε γάστρα.
Παράλληλα βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα σουρωτήρι και τις αλατίζουμε. Τις αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να ξεπικρίσουν. Έπειτα τις ξεπλένουμε καλά και τις σκουπίζουμε, στύβοντάς τες ελαφρώς, με χαρτί κουζίνας. Καρυκεύουμε με αλάτι όλα τα λαχανικα.
Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα κολοκύθια μέχρι να λαδωθούν καλά και να πάρουν λίγο χρώμα. Τα προσθέτουμε στη γάστρα. Συνεχίζουμε με τις μελιτζάνες, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λάδι και επιπλέον μπαχαρικά στο τηγάνι. Προσθέτουμε στη γάστρα και τις μελιτζάνες.
Προσθέτουμε στη γάστρα το σκόρδο, το θυμάρι τη ρίγανη, το κονκασέ και τις ντομάτες, το κρασί, το βούτυρο και προαιρετικά ελάχιστο νεράκι (περίπου μισό φλιτζάνι). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου ανάλογα με τον φούρνο μας. Έπειτα ανοίγουμε για λίγο να πάρει χρώμα το φαγητό μας.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com