Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Οι 5 τροφές με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό!

Μερικά από τα πρώτα σημάδια ότι ο οργανισμός σας έχει αφυδατωθεί είναι το θαμπό, ξηρό δέρμα, τα ξηρά μάτια, τα σκούρα κίτρινα ούρα, η ζάλη, οι πονοκέφαλοι και οι κράμπες.
 Και μπορεί ο γενικός κανόνας για την επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού να είναι γνωστός, όμως τους καλοκαιρινούς μήνες, οι ανάγκες για υγρά είναι αυξημένες.
Πέρα από το νερό και τα οκτώ ποτήρια που πρέπει να πίνετε καθημερινά, μπορείτε να ενυδατώσετε τον οργανισμό σας καταναλώνοντας ορισμένα τρόφιμα.

Πηγή: mindbodygreen.com

Καρπούζι: Σύμφωνα με την κλινική Mayo, το βάρος πολλών φρούτων όπως το καρπούζι, είναι σχεδόν 100% νερό. Αν δεν σας αρέσει σκέτο, δοκιμάστε να το χρησιμοποιήσετε για να παρασκευάσετε ένα smoothie σε συνδυασμό με άλλα φρούτα ή μία σαλάτα, προσθέτοντας λίγη μέντα, φέτα, ελαιόλαδο και αλάτι και πιπέρι.

Αγγούρι: Το αγγούρι προσφέρει δροσιά και ενυδάτωση και αποτελεί μία ιδανική τροφή για να αντιμετωπίσετε την αφυδάτωση στις υψηλές θερμοκρασίες. Με περιεκτικότητα 95,2% σε νερό, η κατανάλωση ενός μόνο αγγουριού την ημέρα θα βοηθούσε σημαντικά.

Φράουλες: Πέρα από την υψηλή τους περιεκτικότητα σε νερό, είναι πλούσιες σε φλαβονοειδή και πολυφαινόλες που προσφέρουν πολλά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία. Η γλυκιά τους γεύση μπορεί να ικανοποιήσει την όρεξη για γλυκό, ενώ οι φυτικές ίνες που περιέχουν συμβάλλουν στο αίσθημα κορεσμού και πληρότητας.

Πορτοκάλια: Προσλαμβάνετε 156 γραμμάρια νερού για κάθε 180 γραμμάρια πορτοκαλιού που καταναλώνετε. Μην ξεχνάτε ότι τα πορτοκάλια αποτελούν επίσης ένα ιδανικό σνακ και θα τονώσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, προσφέροντας βιταμίνη C.

onmed.gr

 


Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com