Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Κοτόπουλο με κριθαράκι

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
Υλικά για το κοτόπουλο
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (1 1/2 κιλό περίπου)
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
500γρ. ντομάτα φρέσκια περασμένη από το μούλτι (2 φλιτζ.) ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας εμπορίου
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κούπα κριθαράκι
3 κούπες νερό
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1/3 κ.γ. κύμινο
4 κόκκους μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι

**********

Διαδικασία συνταγής
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κόψει). Το πλένουμε καλά με κρύο νερό και ξύδι. Αφήνουμε να στραγγίξει από το νερό.
Σε μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και το σκόρδο. Διαλύουμε τον πελτέ στην μία κούπα νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και τα μπαχαρικά εκτός από αλάτι.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 1 1/2 ώρα, με την κατσαρόλα να είναι σκεπασμένη. Προς το τέλος, προσθέτουμε το αλάτι. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση. βγάζουμε σε πιατέλα τις μερίδες του κοτόπουλου και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο για να είναι ζεστά.
Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και μόλις πάρει βράση το ζουμί του φαγητού προσθέτουμε το κριθαράκι κι ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του. Ανακατεύουμε ενδιάμεσα. 
Σερβίρουμε το κριθαράκι ζουμερό με το κοτόπουλο.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com